Print this Post


10 ANI DE LA INAUGURAREA FABRICII PIRELLI LA SLATINA

La sfârșitul săptămânii trecute, Pirelli a aniversat zece ani de la inaugurarea fabricii din Slatina. Evenimentul a fost marcat printr-un eveniment, la care au fost prezenți premierul Dacian Cioloș, Anca Dragu – ministrul Finanțelor, Drgoș Pîslaru – ministrul Muncii, Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Emil Moț – primarul Municipiului Slatina și Silviu Neacșu – prefectul județului Olt. Gazdele evenimentului au fost Marco Tronchetti Provera – vicepreședinte executiv și CEO și Giuliano Menassi – directorul general executiv al Pirelli Tyres România și șef al Departamentului de Cercetare și Dezvoltare al Grupului.

ciolos oprescu mot pirelli slatina 2016În cadrul întâlnirii, a fost făcut anunțul conform căruia Grupul Pirelli va investi suplimentar aproximativ 200 de milioane de euro, până în anul 2021, la Polul Industrial din Slatina. Prin aceste noi investiții, Slatina va beneficia de noi locuri de muncă, crescând, totodată, și capacitatea anuală de producție, de la 10 milioane, la 15 milioane de unități. De asemenea, va fi extinsă suprafața fabricii cu 50.000 mp. Planul de dezvoltare implică, de asemenea, zona de producție de la Slatina dedicată sporturilor cu motor, incluzând o unitate de producție pentru campionatul de Formula 1 care să funcționeze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia.

„Mă bucur să fiu aici, în primul rând, ca să pot să menționez faptul că avem aici un exemplu al bunei cooperări dintre România și Italia, în domeniul economic. Italia nu este doar o oportunitate pentru românii care au ales să muncească acolo, dar iată că Italia investește în România și creează locuri de muncă, la ei acasă. Pe de altă parte, investiția Pirelli la Slatina arată că mediul economic și investițional din România a evoluat foarte mult, în acești ultimi ani, și devine din ce în ce mai atractiv, nu doar pentru investiții «greenfield», dar și pentru dezvoltarea acestor investiții. Faptul că Pirelli este deja la a patra etapă de dezvoltare și de investiții, arată că mediul economic românesc este suficient de atractiv, nu doar din punct de vedere al costului mâinii de lucru, dar și al viabilității acesteia, care s-a îmbunătățit în ultimii ani”, a declarat Dacian Cioloș.

Totodată, premierul a vorbit despre faptul că guvernul pregătește, pentru anul viitor, o nouă schemă de ajutor de stat pentru companiile românești, cu o alocare bugetară de circa 900 de milioane de lei până în 2020, care va viza și investiții de nivel mediu, între unu și cinci milioane de euro.

MARIUS OPRESCU A VORBIT DESPRE CE ÎNSEAMNĂ PIRELLI PENTRU SLATINA ȘI PENTRU JUDEȚUL OLT:

„Dacă vorbim de investiție, acest lucru înseamnă foarte mult, deoarece Pirelli este deja un investitor strategic al județului Olt. Iată că, după cei 2.800 de angajați și aproximativ 500 de milioane de euro investiți până acum la Slatina, ave o nouă investiție de aproximativ 200 de milioane, care va însemna încă 500 de angajați. Practic, Pirelli va ajunge la Slatina la 3.350 de angajați. Este un lucru important, suntem bucuroși și, din respect pentru Pirelli, am venit astăzi aici, la această inaugurare a începerii unei noi investiții”.

DESPRE RELAȚIA DINTRE MUNICIPALITATE ȘI GRUPUL PIRELLI A VORBIT EMIL MOȚ, CEL CARE LE-A PROPUS INVESTITORILOR ITALIENI CA, ÎN VIITOR, SĂ SE POATĂ EXTINDE ȘI ÎN CADRUL PARCULUI INDUSTRIAL DIN MUNICIPIUL NOSTRU.

„Pirelli înseamnă una dintre pietrele de temelie ale industriei din Slatina, cu peste 3.000 de locuri de muncă. Pirelli a avut o relație extraordinar de bună cu autoritățile locale, iar noi continuăm această relație. Suntem aici din respect și din apreciere pentru ce face Pirelli în Slatina, pentru locuitori, pentru plusul pe care îl aduce nivelului de trai din Slatina. Împreună cu celelalte mari unități de pe platforma industrială, asigură prosperitatea orașului nostru.

Vreau să-i asigur că-i vom ajuta în continuare cu tot ce putem noi, ca primărie, și le vom pune la dispoziție, în cazul în care vor, parcul nostru industrial. Deja am avut mai multe discuții pentru o nouă extindere, în viitor, în parcul industrial. Oferta este pentru toți cei care vor să investească în noul parc industrial din Slatina”, a declarat Emil Moț.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/10-ani-de-la-inaugurarea-fabricii-pirelli-la-slatina/