Print this Post


12 Martie – Ziua Gărzii Naționale de Mediu

Pentru a sărbători Ziua Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu va organiza o serie de activități social-educative, care au ca scop îmbunătățirea gradului de conștientizare publică asupra importanței protecției mediului înconjurător.

Prin Ordinul Ministrului Mediului și Gospodăririi Apelor nr. 224 din 27.02.2007, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 159/06.03.2007, ziua de 12 martie a fost decretată Ziua Gărzii Naționale de Mediu.

zi garda de mediuManifestările dedicate Zilei Gărzii Naționale de Mediu vor debuta cu o acțiune realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Olt, ce se va desfășura la Școala cu clasele I-VIII din comuna Oboga. Astfel, în data de 10 martie a.c., între orele 10.00 și 12.00, elevii din comuna Oboga vor lua parte la o oră deschisă pe tema „Poluarea mediului; prevenție și măsuri coercitive”.

Apoi, în perioada 20-24 martie a.c., două clase de elevi din ciclul gimnazial și liceal din Slatina vor efectua o vizită tematică la unitatea industrială SC Prysmian Cabluri și Sisteme SA. Această acțiune este realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Olt.

De asemenea, în data de 28 martie, în parteneriat cu Primăria Municipiului Slatina, Direcția Silvică Olt și Inspectoratul Școlar Județean Olt – „Colegiul Tehnic Alexe Marin”, se va desfășura acțiunea de plantare a 1000 de puieți de salcâm, în zona Strehareți din Slatina.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/12-martie-ziua-garzii-nationale-de-mediu-2/