Print this Post


150 de milioane de euro pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canal din județul Olt

La începutul acestei săptămâni, în ședința Consiliului Județean Olt, s-au aprobat Master Planul județului Olt, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, proiect în valoare de 150 de milioane de euro.

Beneficiarii proiectului vor fi cetățeni din Slatina, Caracal, Corabia, Balș, Potcoava, Scornicești, Drăgănești, Dăneasa, Băbiciu, Gostavățu, Scărișoara, Fărcașele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăști, Bălteni, Perieți, Schitu, Rusănești, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Șerbănești, Crâmpoia și Vișina.

sendinta cj cao proiect„Noi am depus acest proiect, în urmă cu trei ani, conform calendarului avut în acel moment. Practic, după depunere, nu s-a întâmplat mare lucru. Se pare că lucrurile avansează și autoritatea de management a început să ne ceară să îndeplinim pașii următori în acest proiect. Am aprobat, în ședința Consiliului Județean de astăzi, Master Planul județului Olt și studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici, pentru acest proiect. Același lucru l-au făcut și consiliile locale implicate, care au investiții pe raza localităților. Este vorba despre peste 20 de localități, sunt 150 milioane de euro, din care aproximativ 50 de milioane de euro reprezintă numai construcția de rețele de canalizare, de apă, stații de epurare și uzine de apă. Suntem pe ultima sută de metri, sperăm ca foarte curând să semnăm contractul de finanțare”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Conform celor spuse reprezentanții Companiei de Apă Olt, se vor accesa fonduri europene pentru investiții în rețelele de apă, canalizare, stații de tratare a apei și stații de pompare a apei uzate pentru 17 comune din județul Olt care fac parte sau sunt în diferite stadii de aderare la ADI Oltul.

„Acest proiect înseamnă modernizarea rețelelor existente din majoritatea orașelor și extinderea acestor rețele în comune. Balș, Caracal și Corabia vor beneficia de cele mai mari investiții pentru că, așa cum știm, în Balș și în Caracal n-au fost investiții pe primul exercițiu bugetar european, pentru că, în acel moment, au hotărât să se retragă din Compania de Apă. În acest moment, au înțeles că atunci au pierdut niște bani și au intrat în proiect. Sperăm să reușim să ducem la bun sfârșit toate aceste investiții”, a încheiat Marius Oprescu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/150-de-milioane-de-euro-pentru-dezvoltarea-retelelor-de-apa-si-canal-din-judetul-olt/