Print this Post


17 școli din județul Olt vor participa în cursa pentru un viitor verde

750 de școli s-au înscris în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică din România și pot câștiga o transformare completă, în valoare de 15000 de euro. La nivelul județului Olt, au intrat în competiție 17 școli. (Școala Gimnazială Izbiceni, Școala Gimnazială Stoicănești, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești, Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș, Școala Gimnazială Gârcov, Școala Gimnazială Nr. 1 Slatina, Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” Corabia,  Școala Gimnazială Rusănești, Școala Gimnazială Mihăești, C.N.V. „Nicolae Titulescu” Slatina, Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina, Colegiul Tehnic Balș, Școala Gimnazială „Ion I. Graure” Bălteni,  Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal, Școala Gimnazială Găneasa, Școala Gimnazială Poganu.)

PrintProiectul este organizat de „Let’s Do It, Romania!”, realizat în parteneriat cu Kaufland Romania și se bucură de sprijinul Ministerului Mediului, Ministerul Educației Naționale, Greenpoint Management și Consiliului Național al Elevilor. Aceștia vor reprezenta un real sprijin pentru a duce mesajul verde către toți elevii interesați.

„Let’s Get Green!” trece la următoarea etapă și anunță școlile rămase în competiție. Lista completă este disponibilă pe platforma letsgetgreen.ro.

Proiectul are acoperire națională, din fiecare județ vor participa școli și licee, atât din mediul rural, cât și din mediul urban. Acestea se vor întrece, într-o competiție națională dedicată voluntariatului și protecției mediului, marele premiu fiind o transformare completă a școlii câștigătoare, în valoare de 15.000 euro.  Școlile vor realiza activități de instruire a profesorilor, elevilor și de responsabilizare a părinților. Mai exact, aceștia vor învăța ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, cum se colectează deșeurile acasă pentru a le aduce la reciclare. De asemenea, pentru a obține punctaje suplimentare, școlile vor realiza activități de voluntariat în comunitate.

Campania se bucură de suplimentarea cu 138 de școli, datorită parteneriatului cu Greenpoint Management. Compania va acorda și un premiu special de 5000 euro școlii cu cea mai mare cantitate de deșeuri colectată, raportat la numărul de elevi.  GreenPoint Management este o organizație de transfer de responsabilitate care asigură îndeplinirea obligațiilor de mediu pentru deșeurile de ambalaje generate de către producătorii și importatorii de bunuri ambalate. Scopul GreenPoint este să contribuie alături și în numele clienților pe care îi reprezintă la creșterea gradului de reciclare în România.

„Misiunea noastră începe prin creșterea nivelului de conștientizare în rândul populației tinere, pentru a asigura sustenabilitate pe termen lung. În acest sens, am decis să ne alăturăm echipei «Let’s Do It, Romania!» și să-i susținem, într-unul dintre cele mai ambițioase proiecte de informare și educare a elevilor la nivel național, proiectul «Let’s Get Green!»”, a declarat Adela Lazar, General Manager Greenpoint.

Campania își mai propune să atragă atenția asupra importanței implicării active a populației în procesul de colectare selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora. De asemenea, se va realiza un ghid de bune practici dedicat profesorilor, elevilor și părinților acestora, precum și punerea lui în practică de către comunitățile participante în cadrul proiectului „Let’s Get Green!”.

„Interesul acordat proiectului «Let’s Get Green!» a fost peste așteptările noastre și ne bucuram că prin acest parteneriat reușim să suplimentăm numărul de școli participante. Componenta de educație joacă un rol important în strategia Let’s Do It, Romania! și avem încredere că acest proiect va contribui la formarea unei generații viitoare de adulți responsabile față de mediu. O etapă importantă a proiectului este aceea de a oferi un exemplu părinților, învățându-i să colecteze selectiv și acasă”, a spus Andrei Coșuleanu, Project Manager „Let’s Get Green!”.

Valoarea totală a premiilor și a materialelor este de 69.250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iunie 2018.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/17-scoli-din-judetul-olt-vor-participa-in-cursa-pentru-un-viitor-verde/