Print this Post


200 de locuri de muncă în agricultură

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza, în prima parte a lunii decembrie 2017, la Târgu Jiu și Slobozia, burse ale locurilor de muncă în sectorul agricol, la cules de mazăre. Este vorba de 200 locuri de muncă, 100 pentru Danemarca și 100 pentru Portugalia.

În Danemarca, se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. În Portugalia, se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țari, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține, în Portugalia, o filială a firmei daneze Greenpeas.

Pentru Danemarca, contractul de muncă va fi încheiat pentru perioada iunie-octombrie 2018, cu un program de lucru de 30-40 ore, 6 zile/săptămână, iar pentru Portugalia: martie – iunie 2018, program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână.

locuri de munca liPentru Danemarca, cazarea se face în rulote, în camping, unde sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost, pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100-120 euro, incluzând consumul și utilitățile. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

În Danemarca, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0,6 euro brut/kg + 12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. În Portugalia, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană, pentru 173 de ore de lucru, este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

Transportul dus-întors în/din Danemarca sau Portugalia este în sarcina lucrătorului.

Persoanele interesate trebui să îndeplinească următoarele condiții: să aibă vârstă minimă de 18 ani; să aibă un nivel mediu de cunoștințe de limba engleză; să fie dispuși la muncă fizică grea, indiferent de climă, și să dea dovadă de automotivare pentru munca în acord.

Pentru a participa la bursa locurilor de muncă, candidații trebuie să trimită, până pe data de 3 decembrie 2017, un CV, model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Preselecția CV-urilor aplicaților se va face de către angajator, apoi se va proceda la  invitarea la selecție a persoanelor, în timp util, de către consilierii EURES.

Detalii referitoare la data, locul și programul selecției vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/200-de-locuri-de-munca-in-agricultura/