Print this Post


50 locuri de muncă – la cules de mazăre

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, prin compartimentul EURES, anunță organizarea bursei locurilor de muncă, în domeniul sezonier agricultură, pentru 50 locuri de muncă oferite de un angajator danez, în Portugalia și Danemarca, la cules de mazăre. Bursa va avea loc la mijlocul lunii februarie 2019, în Târgu-Jiu.

Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține, în Portugalia, o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători.

cules de mazareDurata contractului pentru Portugalia este aprilie-iunie 2019, cu un program de lucru de 30-40 ore, 6 zile pe săptămână. Pentru Danemarca, contractul se va desfășura în perioada iunie-octombrie 2019, cu un program de lucru de 30-40 ore, 6 zile pe săptămână.

Pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 100-120 euro, incluzând consumul utilităților. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Pentru Danemarca, cazarea se face în rulote. În camping, sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost, pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

În Portugalia, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

În Danemarca, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Mai multe informații despre impozite: http://www.skat.dk.

Pentru a putea participa la această bursă, candidații trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani, cunoștințe de limba engleză – nivel minim, dar nu este obligatoriu, precum și să fie apți pentru muncă fizică grea, indiferent de climă.

Doritorii unui astfel de loc de muncă trebuie să trimită un CV, model EUROPASS, în limba română, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Termen limită pentru trimiterea aplicațiilor este data de 1 martie 2019. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Preselecția aplicanților se face de către angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierii EURES. Selecția va avea loc la mijlocul lunii februarie 2019, în Târgu-Jiu. Detaliile referitoare la data, locația și programul selecției vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/50-locuri-de-munca-la-cules-de-mazare/