Print this Post

Ovidiu Bunea – președinte PNȚ-MM Dolj:

A venit ceasul când țara noastră trebuie să se scuture de hoția și corupția neocomunistă și neomarxistă

D-le Bunea, cum ați reacționat la măgăria lui Aurelian Pavelescu, cel care a negociat, pe sub masă, onoarea și istoria PNȚCD, cu urmașii celor care i-au torturat pe Mihalache, pe Maniu, pe Corneliu Coposu, pe Ion Diaconescu și pe toți patrioții români care au scris, cu PNȚCD, o pagină glorioasă în politica României interbelice?

Reacția mea a fost una fără echivoc . Am condamnat atât faptul că acest Pavelescu poartă ilegitim și ilegal numele partidului marelui Iuliu Maniu, cât și târârea acestui nobil partid în mocirla roșie a mizeriei criptocomuniste emanate de urmașul ideologic și structural al PCR-ului, PSD. După cum se știe, Ciorbea, un alt trădător al principiilor maniste, iese la pensie. Pavelescu își dorește funcția de Avocat al Poporului pentru sine. Ca să-și atingă scopul, individul nu are niciun scrupul. Despre acest Pavelescu, credeți-mă, îmi vine foarte greu să vorbesc. Niciun om de onoare, niciun creștin nu vorbește cu inima ușoară despre o iudă!

Dar, PNȚCD-ul a depășit stadiul unui partid, a devenit o stare de spirit pe care nimeni nu o poate vinde, cumpăra, sau folosi în scopuri josnice ca această înțelegere cu PSD.

ovidiu buneaCum se face că ați permis acestui impostor „mic cu capul mare” (cum îi spunea Băsescu) să acapareze emblema celui mai important partid românesc, din toate timpurile?

Un concurs de împrejurări nefericite care au antrenat inclusiv justiția. În primul rând, slăbiciunea liderilor PNȚ-ului de la acea dată, dublată interesele oculte ale unei părți a noii securități și aranjamentele din justiție au dus la acest tablou dezgustător. Cert este că minciuna și impostura vor fi zdrobite. De dincolo, din absolut, veghează spiritele a sute de mii de martiri național-țărăniști, victime ale terorii comuniste, ale hoției, samavolniciei, corupției și crimei bolșevice.

Unde sunt, astăzi, acele spirite înalte, care pot scoate PNȚCD din ghearele comuniștilor?

Așa cum am spus în cuvântarea ținută la lucrările congresului, aplicarea testamentului lui Iuliu Maniu nu se termină la noi, ci va începe cu noi, cei veniți din toată țara la chemarea conștiinței. V-am spus doar că național-țărănismul este o stare de spirit, a depășit condiția modestă de partid politic. Principiile călăuzitoare sunt MORALA CREȘTINĂ, LIBERTATEA ȘI PROPRIETATEA PRIVATĂ. Indiferent unde ar activa, la chemarea partidului, țărăniștii adevărați vor răspunde: prezent! Este și cazul meu. Așa am acceptat poziția de responsabil la Dolj. Spiritul național-țărănist continuă să existe la PNȚ MM. Aici este partidul!

Ce ați făcut la Alba Iulia? Ce aveți de gând să faceți în continuare?

Ne-am strâns la Alba Iulia țărăniști din toată țara, peste 250 de responsabili țărăniști din județele României. Am decis ca, până la recuperarea partidului, să înființăm acest vehicul politic unde să poată activa toți țărăniștii: Partidul Național Țărănesc-Maniu Mihalache, PNȚ-MM.

În duhul lui Iuliu Maniu și al Majestății Sale Regelui Mihai I al României, am decis la primul congres al PNT-MM că noi, național-țărăniștii vom continua lupta politică și nu vom lăsa partidul să moară.

Credem că aceste timpuri extrem de tulburi arată câtă nevoie este de noi. Așa cum au spus și invitații veniți la congres, viceprimarul Albei Iulii și vicepreședintele PNL, deputatul Mihai Roman, prezența partidului țărănesc pe scena politică a țării este o obligație!

Ce mesaj aveți pentru cei care poată încă sigla PNȚCD ca pe un trandafir la butonieră, așa cum faceți dvs.?

În primul rând, aș dori să fac un apel la toți țărăniștii. E timpul ca toți fiii acestui partid să se întoarcă acasă. E timpul ca să păstrăm România europeană. A venit ceasul când țara noastră trebuie să se scuture pentru totdeauna de hoția și corupția neocomunistă și neomarxistă. A venit vremea pentru Regatul României într-o Europă a prosperității.

Fără noi, național țărăniștii, urmașii făuritorului de țară Iuliu Maniu, nu se poate!

PNȚCD-ul nu poate fi pus la butoniera nimănui. Este partidul care a făcut unirea românilor la 1918, partidul lui Maniu și al lui Corneliu Coposu. Încercați să-i puneți pe ei la butonieră, să vedeți, reușiți ? Eu cred că nu. Vreau să închei cu o urare de suflet.

Îi doresc Prințului Nicolae al României, cu ocazia zilei de naștere, pe 1 aprilie face 34 de ani, multă sănătate și fericire alături de Alina-Maria și puterea de a continua moștenirea lăsată de bunicul său, Regele Mihai .

Cu speranța că noi, național-țărăniștii, pe de o parte, dar și alte forțe politice, Prințul Nicolae, pe de altă parte, vom fi capabili să salvăm această țară din prăpastia în care a fost aruncată de puterea iresponsabilă PSD-ALDE, închei dorindu-vă tuturor o primăvară europeană și multă sănătate!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/a-venit-ceasul-cand-tara-noastra-trebuie-sa-se-scuture-de-hotia-si-coruptia-neocomunista-si-neomarxista/

2 comments

  1. Marin TULUS

    Nu exista nicio speranta in revenirea aceluiasi spirit din anii “90, fie si modificand numele / derivatele sale al PNTCD/ului!Speranta s/a dus odata cu moartea lui Coposu,iar fractiunile au scos in evidenta lipsa de unitate dar si mai rau…. cartitele regimului bolsevic de discreditare a partidului.El este mort odata cu mortii sai cei mai de seama!Dar imi este la fel de antipatic(chiar absurd!) si acest nume pus partidului derivat!Vad ca s/a conceput in laboratoarele discrete ale ,,Noii securitati ” si un alt partid…..PCG, care la randul sau se crede continuatorul PNTCD!Cine nu stie care este esenta poate sa fie destul de naiv si sa le dea credibilitate!Rari sunt oamenii de caracter si de lupta pentru democratie si de aceea s-a dus pe apa sambetei fostul PNTCD pt. ca individul Pavelescu nu este decat continuatorul dezastrului!Mai tarziu sau mai aproape va veni sfarstul si pt. acest iresponsabil!!!!!!!

  2. Vasile ANDRIES

    Cum apreciati gestul de a nu se citi mesajul PCG la Congresul PNTMM? La PCG sunt senatorii PNTCD, o parte insemnata dintre liderii PNTCD si numai deraierea conducerii legale a PNTCD i-a determinat sa caute alt vehicol politic. Va considerati unicii continuatori ai taranismului?

Comments have been disabled.