Print this Post


Acțiunea de tratare fitosanitară a tuturor spațiilor verzi din Slatina

Sănătatea slătinenilor este prioritară, mai ales acum când pericolul de îmbolnăvire ne pândește la orice pas. De aceea, Primăria Municipiului Slatina a desfășurat o acțiune de tratare fitosanitară a tuturor spațiilor verzi din oraș.   S-a acționat în efectiv complet, astfel încât oamenii să fie protejați de insecte, iar parcurile, copacii și gardurile vii să fie ferite de dăunători.

„Acțiunea de tratare fitosanitară a tuturor spațiilor verzi din Slatina a continuat și seara trecută (luni, 11 mai 2020 – n.r.). De data aceasta, echipele Primăriei, alături de cele ale firmei specializate, au străbătut fiecare stradă, străduță și alee din oraș. La ora 9 seara, angajații municipalității au împărțit zonele de acțiune, astfel încât totul să se desfășoare într-un mod eficient.

actiune primarie mai 2020 netNu mai puțin de 26 agenți, cu cinci autospeciale de capacitate mare și 12 atomizoare, au acționat, concomitent, în toate cartierele orașului. S-au folosit substanțe cu efect insecticid, fungicid și acaricid, pe tot ceea ce a însemnat copaci sau garduri vii.

Substanțele folosite au rolul de a proteja atât spațiile verzi cât și cetățenii de insectele dăunătoare, cum sunt tigrul de platan sau căpușele, care pot fi periculoase și pentru oameni”, a declarat Emil Moț – primarul municipiului Slatina.

Ionuț DUMITRESCU

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/actiunea-de-tratare-fitosanitara-a-tuturor-spatiilor-verzi-din-slatina/