Print this Post


Acțiuni ale Poliției Locale Slatina

Conform unui comunicat de presă emis de Serviciul Public Direcției Poliția Locală Slatina, în perioada 20- 26 noiembrie 2017, s-au desfășurat activități cu privire la asigurarea ordinii publice, combaterea fenomenului de cerșetorie și a comerțului stradal neautorizat.

Pentru nereguli constatate, polițiștii locali au aplicat un număr total de 126 sancțiuni contravenționale, din care 85 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare; cinci pentru acces interzis; două sancțiuni aplicate pietonilor și bicicliștilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis; o sancțiune contravențională aplicată pentru staționare interzisă; patru pentru încălcări ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina – lipsă autorizație specială de transport; șase sancțiuni contravenționale pentru consum de alcool, în locuri publice, și trei pentru cerșetorie.

politia locala slatinaPentru nerespectarea prevederilor cuprinse în H.C.L. Nr. 490 /2014, au fost aplicate un număr de 20 sancțiuni contravenționale: cinci pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente; două pentru expunerea, vânzarea și prestarea serviciilor în zona căilor de acces și pe spații verzi; șapte pentru depozitarea gunoi menajer în alte locuri decât cele special amenajate; patru sancțiuni aplicate pentru blocarea cale de acces și două sancțiuni contravenționale aplicate pentru oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 30125 lei.

„În această săptămână, efectivele din cadrul Direcției Politia Locală Slatina vor acționa, cu precădere, pe b-dul A.I. Cuza, str. Crișan și str. Artileriei din municipiul Slatina, având ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă marcajele și  indicatoarele rutiere în ceea ce privește oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor, precum și a pietonilor care traversează prin locuri nepermise. Polițiștii locali vor lua măsuri pentru menținerea ordinii publice, în zona lăcașurilor de cult, cu ocazia desfășurării ceremoniilor religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Andrei, acțiuni ce vor viza și prevenirea și combaterea fenomenului de cerșetorie”, a declarat Adrian Constantin Pop, director executiv al Poliției Locale Slatina.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/actiuni-ale-politiei-locale-slatina-2/