Print this Post


Acțiuni ale polițiștilor

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în perioada 31 martie – 2 aprilie a.c., acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă limita legală de viteză. Au fost verificate peste 1000 de autovehicule, cu privire la respectarea regimului legal de viteză, fiind constate nouă infracțiuni la regimul circulației și aplicate 599 de sancțiuni, dintre care 328 pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

politia rutiera liDe asemenea, 99 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță în timpul circulației pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate în acest weekend de polițiștii rutieri olteni este de 130.818 lei. De asemenea, au fost reținute 26 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere a conducătorilor  auto și asigurarea unui climat de normalitate, polițiștii rutieri vor continua să acționeze în trafic.

O altă acțiune a polițiștilor din județul Olt a avut loc în perioada 3-7 aprilie a.c., a fost intitulată „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, acțiune ce va fi organizată bianual, începând cu acest an. Prima zi a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului: furturi, tâlhării, înșelăciuni, ocazie cu care  polițiștii de ordine publică – proximitate au distribuit pliante cu informații și recomandări preventive și au purtat discuții cu cetățenii în vederea diminuării riscului de victimizare. Polițiști din cadrul Poliției municipiului Slatina au desfășurat activități de informare și prevenire la Centrul de Bătrâni Slatina și Clubul Pensionarilor Slatina.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt s-au deplasat la persoanele vârstnice care locuiesc singure sau în zone izolate, prezentându-le modalități de reducere a riscului de victimizare, precum și modalitățile de contactare a poliției, în situații de urgență.

Zilele de 4 și 5 aprilie au fost dedicate siguranței în mediul online. Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul conducerii unităților de învățământ,  au desfășurat activități la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” și Școala Generală „George Poboran”. Au fost distribuite pliante cu recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor, urmate de informări și dezbateri cu tema „Siguranța în mediul online”.

Activitățile preventive au continuat joi, 6 aprilie, fiind planificate activități pentru prevenirea violenței în mediul familial, în cadrul cărora, polițiștii de proximitate au prezentat gravitatea consecințelor violenței în familie și au îndrumat cetățenii să informeze poliția, dacă sunt victimele unei agresiuni sau au cunoștință despre astfel de cazuri.

Ultima zi a evenimentului este dedicată siguranței rutiere, ocazie cu care vor fi desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor privind principalele cauze și condiții care conduc la producerea de accidente, la nivelul județului Olt.

De asemenea, vor fi desfășurate activități informativ preventive în unitățile de învățământ, vizând legislația rutieră, cauzele și condițiile favorizante ale accidentelor.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/actiuni-ale-politistilor-3/