Print this Post


  ADIO, EUROPA!

  Căutăm, în spațiul vid al politichiei românești, oameni politici care să ne reprezinte cu demnitate, onestitate și patriotism. La nivelurile cele mai înalte, din 1990 încoace, nu prea am nimerit astfel de oameni prin vot și, de la Corneliu Coposu și Ion Rațiu, până în prezent, n-am mai întâlnit oameni politici care să ne inspire virtuțile pe care vi le-am enumerat mai sus.

  Ne întrebăm și acum, uluiți, cum au fost posibili, după Ceaușescu, un Ion Iliescu, un Emil Constantinescu, un Adrian Năstase, un Traian Băsescu, un Crin Antonescu, un Victor Ponta și, iată, un monstru ca Liviu Dragnea, cel care a ridicat scatofilia ideologică la nivel de politică de stat, ajungând până acolo, în golănia lui agravantă, să invite jurnaliștii și jurnalistele la closetul Camerei Deputaților, insultând, astfel, bunul-simț și bruma de democrație care încă plutește deasupra capetelor politrucilor noștri turtite asimetric pe la colțuri.

  În tot acest timp, spitalele regionale înscrise în mincinosul program de guvernare al lui Dragnea și Vâlcov sunt un mare zero barat, inflația se află la cote nemaiîntânite, prețurile alimentelor și precum și cele privind întreținerea și utilitățile, în general, sunt tot mai greu de suportat de către români, infrastructura este la pământ, lipsa medicamentelor pentru bolnavii de cancer ucide românii pe bandă rulantă, ca și lipsa locurilor de muncă și degradarea nivelului de trai, care au întors România în feudalismul ceaușist.

  Concomitent, „marii” bărbați de stat se întâlnesc la cocina lui Gâdea, ca să înjure o femeie, pe Codruța Koveși, despre care se spune că a mâncat șorici din mâna „flaușatului” și a ascultat, alături de Ghiță, un turnător al noii Securități, „La Chilia-n port”, varianta DNA. Acest Sebastian Ghiță, urmărit penal, care mai are un pic și-i dă ordine ministrului Justiției, dacă nu cumva mafiotul se gândește să-i ia acestuia locul, în legislatura următoare. „Marile” infracțiuni ale Codruței Koveși pălesc în fața marilor dosare de corupție ale lui Dragnea și ale suitei lui oligarhice, cea cu care el a acționat nestingherit, în știre și în neștire, astăzi, el înfigând un cuțit în spatele justiției.

  În PSD, pare că se aude urletul junglei, dar acesta este doar o iluzie și un zgomot provocat de „portofel” de la Vrancea, pentru a acoperi porcăria făcută de Tudorel, prin recenta lui ordonanță de urgență pentru acapararea definitivă a justiției.

  De altfel, „portofel” simulează că intră în CEX-ul PSD, cu ideile lui, tocmai pentru a ieși de acolo cu ideile tătucului Dragnea.

  Oameni buni, nu veți întâlni în această țară un partid mai fericit ca PSD și nici cetățeni mai nefericiți ca românii noștri. Paradoxal, complicitatea poporului român cu acest partid de sorginte bolșevică ține loc de dragoste de țară, iar Oprișan, Cuc, Muc, Sugiuc, Ciubuc, Iordache, Mitralieră, Veorica etc. subordonează, definitiv, Jandarmeria, care a primit buget de cinci ori mai mare decât cel precedent, pentru înarmare împotriva poporului român. Cel mai mare partid românesc, PSD, repune în guvern un Cuc prăpădit, semianalfabet, după ce tot PSD l-a „ejaculat”, din pricină de incompetență și corupție.

  Vă imaginați cam în ce hal a ajuns acest partid, condus fiind de acest impostor, care și-a pus labele murdare pe această nefericită țară. Lacom, hâd, incult, antiromân, mitoman, farseor, șuț, Liviu Dragnea instalează dictatura în România, utilizând, în acest scop, toate cozile de topor, care se află în solda sa. Dar, mai grave, pentru viitorul copiilor noștri, decât aceste cozi de topor, sunt complicitățile noastre, indiferența noastră și, desigur, incapacitatea opoziției de așa-zisă dreaptă politică românească.

  Că Tudorel Toader apără drojdia oligarhiei pesediste nu mai este nicio îndoială, iar acest fapt se oglindește fantastic în răspunsul acestei slugi ai Ciumei roșii, dat la una dintre întrebările unei ziariste: „Apreciez mulți procurori, unii mi-au fost studenți, dar treaba-i treabă”. E ca și cum același „portofel” de la Vrancea ne-ar spune, în stilul lui zeflemist și golănesc. „Partidu-i partid, dar mangleala-i mangleală!”

  Adio, Europa!

  Dumitru SÂRGHIE

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/adio-europa/