Print this Post


Alexandru Măceșanu – candidat PNL la Primăria Dobrosloveni: Sunt convins că majoritatea locuitorilor din Dobrosloveni doresc schimbarea!

Alexandru Măceșanu este, în primul rând, un bun administrator. A demonstrat asta de-a lungul timpului, domnia sa deținând tot felul de posturi de conducere, în care a făcut performanță. În al doilea rând, Măceșanu este un bun organizator politic, pe care și l-ar dori orice partid de la nivelul județului Olt. Echipele politice pe care le-a coordonat la Slatina au ieșit totdeauna învingătoare. A venit rândul ca toate aceste abilități politice și administrative să le pună în slujba comunei sale natale Dobrosloveni. Prezentăm mai jos o parte a gândurilor sale, care se referă la proiectul său administrativ, alcătuit în vederea candidaturii sale la fotoliul de primar al străvechii comune Dobrosloveni.

macesanu dobrosloveni pnl afis netCurriculum vitae. Locul nașterii. Studii. Profesie. Locul actual de muncă. Familia. Sentimentele față de oamenii din comună, față de locurile natale?

M-am născut în comuna Dobrosloveni, în anul 1955, pe data de 7 aprilie. Am urmat cursurile Școlii Generale cu clasele I-VIII, în aceeași localitate, după care am terminat Liceul Economic din orașul Caracal, în perioada 1970-1974. Am satisfăcut stagiul militar la UM Radiolocație București.

M-am angajat în municipiul Slatina, în 1977, unde mi-am stabilit și domiciliul. După Revoluție, am urmat cursurile Facultății de Drept București, Universitatea Hyperion, angajându-mă, după absolvire, la IJGCL, respectiv Întreprinderea Județeană de Gospodărie Comunală și Locativă Olt.

De-a lungul timpului, am ocupat diferite funcții în cadrul acestei societăți, de unde am și ieșit la pensie, în aprilie anul acesta.

Am fost căsătorit, am doi copii, o fată și un băiat.  Din anul 2014, din păcate, soția mea a trecut la cele veșnice. Sunt bunic, am doi nepoței…

Copilăria mi-am petrecut-o în Dobrosloveni, leagănul meu natal, de unde am amintiri foarte plăcute. Mă leagă de aceste meleaguri sentimente de neuitat, pe care aș dori să le retrăiesc, având în vedere că, în trecutul meu, am avut trainice relații de colaborare și prietenie cu oamenii din sat. Am fost mereu alături de consătenii mei, ajutându-i, după posibilități, în rezolvarea unor probleme de zi cu zi, de orice natură, fie ele la necazuri, fie la bucurii.

Ce trebuie, fundamental, făcut în comuna Dobrosloveni?

Dacă voi câștiga alegerile din 27 septembrie a.c., respectiv funcția de primar al acestei comune, voi face tot posibilul să rezolv unele probleme, pe care eu le consider cele mai importante în viața acestei comunități.

Una dintre ele se referă la strângerea gunoaielor, având în vedere faptul că sunt foarte, foarte multe gunoaie, cel puțin o dată pe săptămână să fie strânse și transportate la o groapă de gunoi special amenajată.

De asemenea, am în plan repararea trotuarelor, a rigolelor și a drumului care a fost spart în urma introducerii conductei de apă și canalizare și aducerea acestora la starea inițială.

Totodată, voi demara construcția unei baze sportive moderne în curtea școlii generale, cu teren de fotbal, tenis de câmp, handbal, baschet și atletism, precum și o sală pentru desfășurarea unor activități cultural-sportive (rummy, șah și alte jocuri distractive).

Voi repara terenul de fotbal aflat în izlaz și voi reînființa echipa tradițională de fotbal a comunei.

Împreună cu echipa mea de campanie, respectiv cu consilierii locali, vom realiza următoarele lucrări: sală de nunți, repararea digului din ștrandul comunei, înființarea unei brutării, precum și realizarea unei piscine pentru agrementul locuitorilor comunei.

De asemenea, vom avea grijă să construim în fiecare sat câte un cabinet medical, unde se va deplasa medicul de familie, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a veni în sprijinul celor în vârstă.

Voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru înființarea unui dispensar veterinar, la standarde europene, fiind foarte mare nevoie în comună de acest lucru, aici fiind o importantă zonă agricolă, cu numeroși crescători de animale.

Voi reînființa crescătoria de pește, din satul Potopin! O prioritate este și întreținerea izlazului comunal.

O mare problemă în comunitatea noastră o reprezintă furturile, de orice fel, drept pentru care voi monta camere de luat vederi pe fiecare stradă, în funcție de mărimea și lungimea străzii.

Mă voi ocupa direct și permanent pentru crearea de locuri de muncă, prin atragerea de investitori, fie chiar și străini, în scopul deschiderii unei fabrici de tricotaje și una de conserve, asigurând, astfel, cel puțin 200 de locuri de muncă.

Unul dintre cele mai importante proiecte care trebuie realizat în comuna noastră este obținerea avizului de la Sanepid pentru apa pe care o folosim și continuarea lucrărilor de canalizare și apă potabilă, care încă nu s-au terminat.

Pe scurt, planul meu pentru comuna Dobrosloveni este acela de a îmbunătăți substanțial calitatea vieții locuitorilor. Oamenii de aici merită să aibă utilități, merită să aibă locuri de muncă, merită să aibă o administrație eficientă, activități sportive și culturale. De altfel, voi stimula cercetările arheologice și de orice altă natură științifică cu privire la originile geto-dacice, de pe aceste meleaguri, având în vedere faptul că o mare parte a comunei noastre se află pe locul vechii cetăți antice Romula Malva, fostă capitală a Daciei Inferioare și, mai târziu, a Daciei Malvensis. Se știe că, până la venirea romanilor, pe locul în care se află astăzi satul Reșca, a existat o așezare rurală dacică care, după unii cercetători, a purtat numele de Malva…

macesanu dobrosloveni netCe nu vă convine la actualul primar?

Personal, n-am nimic cu actualul primar. Ceea ce mă deranjează este că n-a prea făcut nimic pentru locuitori, iar ceea ce a făcut n-a făcut cum trebuie. Sunt lucrări făcute de mântuială, care n-au nicio utilitate. Ca primar, îți trebuie viziune, dăruire și dragoste necondiționată față de comunitate și față de consătenii tăi.

Pentru mine, comuna Dobrosloveni înseamnă ACASĂ, iar programul meu de administrare locală se rezumă la cel mai important cuvânt din vocabularul unui administrator: Investiții!

Pe ce categorii sociale mizați în alegerea dvs. ca primar?

Mizez pe toate categoriile sociale, nefăcând nicio diferență în statutul social al fiecăruia, vârstă, opțiune politică sau loc de muncă. Mizez pe sprijinul tuturor oamenilor de bună credință, pentru că sunt convins că majoritatea locuitorilor din Dobrosloveni doresc schimbarea. Tinerii sunt receptivi la schimbare și mulți dintre ei vor să vină acasă din străinătate și să-și facă un rost în matricea lor spirituală de aici.

Pentru că aici au părinții, frații, străbunii. Aceștia vor fi de partea mea, pentru că îi voi include în proiectul meu administrativ. Împreună cu Partidul Național Liberal, voi identifica cele mai bune soluții pentru tineretul nostru înstrăinat, care vrea să se întoarcă acasă, pentru a-și regăsi rostul vieții.

Intelectualii satului, atâția câți sunt, cum se manifestă față de intențiile dvs. de a candida la PRIMĂRIE? În ce relații sunteți cu ei?

Sunt în relații foarte bune. Chiar dumnealor au fost cei care m-au convins să intru în lupta pentru câștigarea funcției de primar. Împreună, ne consultăm permanent pentru ceea ce trebuie făcut în localitatea noastră. Dacă voi câștiga alegerile, toate lucrările se vor face la cerințele și nevoie cetățenilor. Este foarte important să am alături oameni bine pregătiți profesional și patrioți adevărați.

Ce listă de consilieri vizați? Care va fi profilul consilierilor dvs. ? Ce criterii aveți în selecțiunea acestora?

Lista de consilieri, conține 17 dintre cei mai înțelepți și onești cetățeni ai comunei Dobrosloveni. Echipa este formată din profesori, ingineri, muncitori necalificați, țărani oameni care, într-adevăr, s-au născut, au crescut și au rămas, în continuare, în această localitate, cunoscând toate problemele cu care se confruntă comunitatea.

Ce înseamnă școala, cultura și sănătatea, în viziunea dvs. ?

Toate acestea sunt definitorii pentru bunul mers al unei societăți… Educația, Sănătatea și Cultura stau la baza unei comunități adevărate. Repet: cabinete medicale în fiecare sat al comunei, organizarea de activități cultural-educative cu școlile din comună, dotarea și administrarea localurilor de școală la standardele vremurilor.

De ce ați ales PNL?

Cu ajutorul PNL, care acum este la guvernare, cred că pot să rezolv toate problemele pe care eu le am în platforma program, la care voi adăuga și pe cele pe care le voi întâmpina în decursul mandatului de primar! Liberalismul îmi oferă garanția că proiectele mele pot prinde viață. Menționez și faptul că, actualmente, la nivelul conducerii PNL Olt am găsit o echipă profesionistă care pune, înainte de toate, interesul general al omului.

Care-i mesajul dvs. către locuitorii comunei?

Să aibă încredere că, dacă voi fi ales ca primar al acestei comune, voi realiza numai lucruri frumoase și utile și nu-i voi dezamăgi. Îi rog pe oameni să aibă curajul să creadă în schimbare, indiferent câte presiuni vor avea de la adversarii mei politici și să voteze cum le dictează conștiința. Eu m-am întors acasă, deoarece cred în potențialul comunei Dobrosloveni, în credința consătenilor mei și știu că, împreună, vom face lucruri deosebite.

LINIA ÎNTÂI

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/alexandru-macesanu-candidat-pnl-la-primaria-dobrosloveni-sunt-convins-ca-majoritatea-locuitorilor-din-dobrosloveni-doresc-schimbarea/