AcasăInterviuAlin Calotă, directorul Direcției Economice Slatina: Este obligatoriu să vorbim de performanță...

Alin Calotă, directorul Direcției Economice Slatina: Este obligatoriu să vorbim de performanță și în domeniul nostru

D-le Calotă, când ați preluat această misiune nu tocmai ușoară, de Director al Direcției Economice Slatina, și câtă greutate a avut „politicul” în înscăunarea dvs.?

Ocup o funcție publică din august 2018, urmare a promovării concursului organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici,  politicul neputând decide în privința ocupării funcțiilor publice.

În fapt, care este fișa postului dvs. și în ce condiții ar putea fi aceasta modificată?

Coordonez activitatea Direcției Economice, gestionând partea de contabilitate și impozite și taxe, iar fișa postului poate fi modificată în situația restrângerii sau lărgirii activității.

alin calota li 754În contextul în care România nu stă deloc pe roze, din punct de vedere economic și social, cu ce probleme se confruntă instituția pe care, cu onoare, o conduceți?

În desfășurarea oricărei activități există evident și dificultăți inerente, însă la nivel local nu sunt probleme deosebite.

Puteți vorbi de performanță în acest domeniu? Și, dacă da, în ce ar consta aceasta?

Este obligatoriu să vorbim de performanță și în domeniul nostru, aceasta fiind determinată de îndeplinirea obiectivelor, a sarcinilor, de responsabilități potrivit cerințelor locului de muncă, derivate din obiectivele generale ale instituției.  Poate fi cuantificată în calitatea și cantitatea lucrărilor (activităților), încadrarea în termenele stabilite, utilizarea eficientă a resurselor etc.

Există, d-le director, cetățean „bun-platnic” și cetățean „rău-platnic”! Care sunt măsurile coercitive pentru cetățenii „rău-platnici”?

Sigur că da.  În privința cetățenilor „rău-platnici” se aplică măsurile de executare silită impuse de legislația fiscală, în speță discutăm de blocări de conturi, popriri pe veniturile acestora, precum și sechestre asiguratorii.

Având în vedere că lucrați sub jurisdicția unei administrații social-democrate, iar social-democrația are, prin esența ei, anumite criterii de solidaritate cu cei mulți și săraci, există anumite soluții legale de a-i păsui și a-i înțelege, cumva, pe cei care nu-și pot plăti, întotdeauna, la termen, dările către instituția dvs.?

Desigur că există soluții, atât codul fiscal, cât și cel de procedură fiscală prevăd posibilitatea acordării facilităților fiscale, în speță, scutiri, reduceri și eșalonări și/sau amânări la plată.

Ce recomandări aveți către cetățenii Slatinei noastre seculare, cei care plătesc taxe și impozite și grație cărora municipiul nostru rezistă de atâtea secole?

Să depună diligențele necesare ori de câte ori intervin modificări în privința patrimoniului, diligențe ce presupun respectarea termenelor impuse de legiuitor privind comunicarea modificărilor către organul fiscal.

Totodată, pot recomanda achitarea obligațiilor fiscale în conformitate cu hotărârea deliberativului, pentru a evita generarea accesoriilor și a beneficia de bonificațiile acordate.

Dumitru SÂRGHIE


RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Oriunde ai lucra exista și dificultăți, este ceva nromal, te cunosc, ești un băiat bun. Sa nu te schimbi.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments