Print this Post


AM AVUT DREPTATE ÎN PRIVINȚA VICEPREMIERULUI PAUL STĂNESCU

Cu ceva timp în urmă, am scris în Linia Întâi, un editorial în favoarea vicepremierului Paul Stănescu, intitulat „Cred în onoarea lui Paul Stănescu.” Am făcut asta, în ciuda poziției mele negative despre Liviu Dragnea și despre unii miniștri lamentabili pe care nababul de la Teleorman îi susține.

Mi-am asumat acele afirmații contrare curentului care se preumblă prin gura opiniei publice, bazându-mă pe experiența mea profesională, pe flerul meu jurnalistic și, mai ales, pe faptul că aveam cunoștință despre istoria acelui „antic” denunț, care ține de dedesubturile și subteranele acelei „iepoci” – cum ar spune Tudorel Toader.

Am suportat cu stoicism injuriile și comentariile obscene, care s-au derulat atunci la adresa mea, din partea celor cărora nu le-a convenit ce am scris și le-am promis că-mi voi pune cenușă în cap, dacă mă înșel asupra onorabilității lui Stănescu. Chiar și prietenii mi-au bătut obrazul…

paul stanescu ministrul dezvoltarii vicepremierDin fericire, intuiția mea a funcționat ireproșabil și – iată – că instanța supremă a decis, recent, respingerea cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale pe numele vicepremierului Paul Stănescu, cerere formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Serviciul Teritorial Craiova, privindu-i, pe lângă Paul Stănescu, și pe Briceag Belu Marian, Cotoșman Florin și Manolache Remulus.

Este vorba, precum se știe, dragi cititori, despre un dosar deschis pentru presupuse fapte din 2010, de pe vremea când actualul vicepremier Paul Stănescu era președinte al CJ Olt. Atunci, procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanțare al echipei de fotbal FC Aluminiu Slatina, suspectând modalitatea prin care CJ Olt a susținut financiar echipa de fotbal respectivă.

Prin aceste rânduri, am dorit să le arăt unor indivizi din PSD, care vântură prin târg ideea că am ceva cu partidul lor, cum că eu nu sunt în slujba „statului paralel” și că nu scriu la comanda cuiva, așa cum cred ei. Și că, după un sfert de secol de presă, cunosc la oameni, cum cunosc ei la cai și la mașini de lux, luate pe bani din sudoarea poporului… Și mai e ceva: Paul Stănescu chiar și-ar fi dat demisia din poziția de vicepremier, dacă ar fi „scăpat” în poziția de inculpat!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/am-avut-dreptate-in-privinta-vicepremierului-paul-stanescu/