Print this Post

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene:

Am convingerea că, în 2018, România va fi într-un boom economic!

Sâmbătă, 2 decembrie a.c., în cadrul unei vizite de lucru în Bistrița, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a declarat că, potrivit proiectului de buget pe anul 2018, investițiile vor reprezenta 4,2% din PIB, iar România va avea parte de „un boom economic”.

Acesta a participat la inaugurarea unor grădinițe, în localitățile Căianu Mic, Căianu Mare și Dobric, proiecte realizate cu bani de la Guvern, prin Banca Mondială, respectiv PNDL.

„Vă dau o veste bună: în bugetul de anul viitor, din ultimele discuții pe care le-am avut, investițiile reprezintă 4,2% din PIB, deci o sumă foarte importantă. Anul acestea, trebuie să recunoaștem, a fost puțin mai greu, pentru că, într-adevăr, odată cu Legea salarizării, s-au mărit salariile și este o sumă importantă, dar eu am convingerea că, în 2018, România va fi într-un boom economic. Sunt convins de lucrul acesta și toate datele ne confirmă acest lucru. Se vor face foarte multe investiții”, a declarat Paul Stănescu.

paul stanescu vicepremier li netTotodată, acesta a mai vorbit și despre faptul că, anul viitor, banii europeni se pot accesa pe toate axele, pe toate cele opt programe pe care Guvernul le are, fiind convins că vor fi accesate fonduri europene într-o sumă cât mai mare.

„La nivel practic, când vorbim de fondurile publice, știm exact ce avem de făcut. Când vorbim de fondurile europene, sigur că ne mișcăm mai greu după un an. Trebuie să spunem clar lucrul acesta, că am găsit autoritățile de management nefuncționale și am reușit foarte repede ca, în acest an, să fie toate funcționale. Deci, banii europeni se pot accesa pe toate axele, pe toate cele opt programe pe care le avem și acesta este un lucru îmbucurător și ne face să credem că, la anul, vom accesa fonduri europene într-o sumă cât mai mare.

La Ministerul Fondurilor Europene, avem un ministru super profesionist. Am luat decizii deja. Am intrat cu un memorandum, în ultima ședință de Guvern. Contractele eligibile vor fi semnate, iar restul documentelor – cum este atestarea domeniului public – până la prima plată, beneficiarul e obligat să aducă toate documentele. Asta înseamnă că scurtăm foarte mult perioada de timp”, a mai spus vicepremierul Paul Stănescu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/am-convingerea-ca-in-2018-romania-va-fi-intr-un-boom-economic/