Print this Post

VERGIL GEALAPU, primarul comunei Bărăști:

Am foarte multe proiecte pe care vreau să le realizez și pentru asta candidez pentru un nou mandat

Vergil Gealapu este unul dintre cei mai vechi primari din județul Olt și, totodată, unul dintre cei mai performanți. Și asta nu o spunem noi, ci o spun oamenii din comună, care l-au ales timp de șase mandate, adică 24 ani. Fiind la finalul celui de-al șaselea mandat, domnia-sa țintește și al șaptelea mandat, doar pentru faptul de a vedea comuna pusă la punct în totalitate, așa cum ne spune chiar dumnealui.

În rândurile de mai jos, d-l primar ne-a vorbit despre cele mai recente proiecte înfăptuite, despre cele viitoare, despre redresarea PSD, dar și despre adversarii politici. A ținut chiar să ne spune despre învățăturile mamei sale care l-au călăuzit în viață. Să-l ascultăm!

gealapu pirmar barasti li 783D-le primar, ce realizări aveți în acest mandat care se îndreaptă spre final?

Domnule redactor, eu sunt primar din 1996. În acest timp, eu am realizat foarte multe lucruri în această comună. Realizările se văd… Ca să le vedeți și dvs., ar fi bine să treceți prin comună să le fotografiați și apoi să trageți concluziile. Comuna este reprezentată prin 8 sate și 14 cătune. În fiecare sat, s-a turnat fie asfalt, fie beton. Avem alimentare cu apă și canalizare. În ultimul mandat, am realizat o asfaltare pe doi kilometri în satul Moțoești. S-a turnat primul strat, iar adversarii noștri au crezut că s-a finalizat și au început să fotografieze și să pună pe Facebook că nu e conform. Urmează să punem, în curând, stratul al doilea. Băieții, dacă nu știu cu ce se mănâncă asfaltul, au zis că banii s-au aruncat. Nu s-au aruncat, le spun eu. Trebuie să înțeleagă cum stau treburile și să vină cu un proiect. Unul dintre cei care trâmbițează aiurea este marele „politruc” Boieru, care a fost patru ani consilier local. Nici nu știe pe unde a fost patru ani. Invita tineretul să facă proiecte, pentru că el nu știe să conceapă niciun proiect. TransGaz ne-a transmis că suntem luați în calcul, ca să realizăm lucrarea de alimentare cu gaze, să concesionăm lucrarea de gaze pe 49 de ani. Boieru spune că peste 49 de ani se vor băga gaze la Bărăști. Atât de priceput e acest Boieru. E un copil pe care l-am crescut. E băiatul șoferului pe care l-am ținut 16 ani de zile lângă mine. Când eu am luat postul de primar, el avea 7 anișori.

Pentru viitor, am foarte multe proiecte pe care vreau să le realizez și pentru asta candidez pentru un nou mandat. Oamenii din comună au venit la mine și mi-au spus: „Domnule primar, nu vă lăsați munca dvs. pe mâinile altora! Ați muncit prea mult pentru comună și e păcat să vă lăsați proiectele pentru alții.”

Deci, pentru aceste proiecte voi candida: alimentarea cu gaze în comună, realizarea canalizării în satul Bărăști de Cepturi (proiectul este făcut) și asfaltări pe ultimele străzi ale comunei (proiect depus la Dăncilă, aprobat și așteptăm banii). Dacă am asfalta și aceste ultime străzi și am realiza și proiectul de asfaltare spre satul Sfârlogi, proiect depus de 4-5 ani, nu ar mai exista stradă și străduță în comună neasfaltată sau nebetonată. Dar, în acest mandat, sper că le vom înfăptui și pe acestea, chiar dacă sunt dumnealor, liberalii, la guvernare. Poate Dumnezeu le dă gândul cel de pe urmă să ne dea și nouă banii pentru proiecte. Nu cum spun ei că vor să termine PSD. Pe PSD, nu vor reuși să-l termine niciodată. În PSD sunt oameni valoroși și n-o să se termine social-democrația în România, doar pentru că vrea președintele Iohannis.

Nu sunteți cam optimist privind redresarea PSD?

PSD va renaște ca pasărea Phöenix din cenușă. Și vom demonstra asta la alegerile locale și parlamentare, prin scorul obținut. PSD este singurul partid care e pentru cei mulți, cei necăjiți, nu e cum sunt cei ce guvernează acum.

Înțeleg că vă e cam frică privind obținerea unui nou mandat? Aveți un contracandidat viabil?

Nu! Niciodată nu mi-a fost frică. Atunci când ți-e frică, înseamnă că ai tu o îndoială asupra ta. Am înțeles că există un contracandidat. Ceea ce am făcut eu în comună se vede. Deocamdată văd că doar d-l Predel și-a anunțat candidatura la primărie. Ștampila e la oamenii din comună, iar oamenii vor pune ștampila pe cel care a realizat ceva pentru ei. Ar fi bine să fie cât mai mulți contracandidați, ca să aibă oamenii de unde să-și aleagă primarul.

Sunteți un om bogat, d-le primar, după atâtea mandate?

Domnule, eu nu am fost niciodată avar după bogății. Eu sunt bucuros de unde am plecat și unde am ajuns. Noi am fost copii necăjiți, șapte la părinți, dar ne-am descurcat toți în viață. Ne-am descurcat numai prin muncă cinstită. Mama spunea un lucru: „Mamă, în viață, cea mai mare bogăție a omului e cinstea. Ești hoț, mamă, un an vultur, 20 cioară!” Prin aceste vorbe, mama mea m-a călăuzit și m-a format ca om pentru societate.

Ce mesaj aveți către oamenii din comună?

Le transmit, în primul, multă sănătate! Să vină cu drag la vot și să voteze așa cum le dictează propria conștiință, pentru binele localității!

Ce ar mai fi de spus, d-le primar?

Da. Observ că în această perioadă vin tot mai mulți cetățeni care își fac viză de flotant la noi în comună. Aceasta este o strategie a PNL. Ei au venit cu această strategie, ca să poată să obțină scoruri mai mari sau chiar să câștige, acolo unde sunt primari PSD. Au venit la primărie și le-am acordat tuturor, în jur de 300 de persoane. Eu sunt primar de șase mandate și n-am făcut vreo viză de flotant la nimeni, niciodată, pentru vreun interes.

Dragoș Sîrghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/am-foarte-multe-proiecte-pe-care-vreau-sa-le-realizez-si-pentru-asta-candidez-pentru-un-nou-mandat/