Print this Post


AM FOST DUȘMAN AL POPORULUI, cartea lui Constantin Soare din Slatina, a apărut în Statele Unite ale Americii

Așa cum am mai scris și cu alte ocazii, concitadinul nostru Constantin Soare a fost deținut politic și înainte, dar și după Revoluție, având și «privilegiul» de a se afla în închisoare, alături de liderii comuniști care l-au prigonit ani și ani de-a rândul.

Cele două cărți de memorii pe care le-a scris Constatin Soare (Am fost dușman al poporului și Mă îndeamnă morții să rostesc adevărul) au atras atenția unor istorici și cercetători privind crimele comunismului din România, dar – iată –, mai recent, și din Statele Unite ale Americii. Astfel, cartea Am fost dușman al poporului a fost tradusă de dr. Codrina Cozma, din Valdosta  (Georgia), Associate Professor of English la South Georgia State College, prin Heaven Preview Foundation, Inc., care – iată – ne trimite, în exclusivitate, impresiile domniei sale despre carte și autor. De menționat că respectivul volum se află la vânzare pe celebrul site www.amazon.com

coperta soare carte enegleza«Comunismul în întreaga lume subminează libertatea de exprimare și de religie a oamenilor și îi privează de drepturi fundamentale, cum ar fi accesul la alimente. Oriunde această ideologie atee prinde rădăcini, dizidenții săi se lovesc de un aparat de persecuție crâncen și uneori letal.  Constantin Soare ne prezintă povestea unei revolte istorice împotriva comunismului în România, la care a luat parte ca tânăr în 1981.

Am fost dușmanul poporului este mai mult decât o relatare autobiografică; narațiunea captivantă a acestei cărți penetrează profund în inima cititorilor cu imagini ale foamei de hrană și de libertate, ale agoniei torturilor comuniste și ale fricii de a fi urmărit pe viață. Povestea fiului unor săteni săraci în România comunistă care a devenit dizident anti-comunist și mai târziu activist anti-corupție vă va purta spre o Europă de Est, bogată din punct de vedere cultural și spiritual și vă va  revela evenimente istorice în context politic și economic internațional. Autorul, d-l Constantin Soare, a donat în întregime profiturile rezultate din vânzarea acestei cărți fundației Heaven Preview Foundation, Inc. pentru a finanța programe care oferă ajutor financiar pentru educație, consiliere și necesități medicale celor în nevoie. Născut într-o familie de agricultori din sudul rural al României, Constantin Soare a condus o revoltă spontană anti-comunistă în 1981, o acțiune pentru care a plătit un preț mare de ani de tortură în penitenciarele comuniste.

coperta SOARE BUN:Layout 1.qxdLa puțin timp după ce a fost eliberat din închisoare, a participat la Revoluția română din 1989 care a răsturnat comunismul și dictatorul. Povestea lui a fost prezentată în articole de cercetare istorică, cărți și documentare de televiziune. După o carieră plină de roade, în funcția de conducător de sindicat si ca activist, autorul este acum pensionar și se bucură de viață la propria sa fermă alături de soția lui, Mariana, și de fiica sa adoptată Loredana.»

LINIA ÎNTÂI

codrina cozma li

Codrina Cozma

Permanent link to this article: http://linia1.ro/am-fost-dusman-al-poporului-cartea-lui-constantin-soare-din-slatina-a-aparut-in-statele-unite-ale-americii/