Print this Post

Aurelian Dogaru, viceprimarul comunei Stoicănești:

Am intrat în jocul UE, suntem membri ai UE și trebuie să facem în așa fel încât să mergem înainte

Un mai vechi prieten al Liniei Întâi, viceprimarul comunei Stoicănești, Aurelian Dogaru, își exprimă astăzi părerea despre importanța alegerilor europarlamentare, precum și despre investițiile din comuna sa. Să-i dăm cuvântul!

Bat alegerile europarlamentare la ușă. Care este rolul administrației d-voastră pentru aceste alegeri și ce importanță au ele pentru oameni,  pentru România?

Rolul administrației locale cu privire la alegerile europarlamentare este acela de a lămuri alegătorii să meargă la vot. Pentru că, de un anumit timp, sunt reticenți de a merge la vot. Populația a îmbătrânit, avem mulți oameni care sunt plecați în străinătate. Ne dorim să-i mobilizăm să iasă la vot, pentru că importanța alegerilor europarlamentare este foarte mare. Având niște oameni acolo care ne reprezintă interesele tuturor românilor.

Am intrat în jocul UE, suntem membri ai UE și trebuie să facem în așa fel încât să mergem înainte, să ne dezvoltăm și să ajungem exact cum sunt țările occidentale.

Dacă noi avem reprezentanții noștri acolo, trebuie să fim atenți cum votăm, pe cine votăm, să avem reprezentanți de seamă. Să nu ne luăm după ce vedem în mass-media, unde vedem că fiecare își face campanie electorală așa cum consideră de cuviință, doar ca să ia niște voturi. Cei care ajung acolo, trebuie să fie cât mai buni, să atragă fonduri pentru România. Având pe cine să ne reprezinte și să ne susțină interesele țării, la nivel european, avem și noi cum să ne dezvoltăm ca țară.

aurelian dogaru vice stoicanestiExistă un curent, în România, la ora aceasta, antieuropean, așa cum a fost Brexit-ul la englezi, cum ar fi    Ro-exit la noi. Credeți că este binevenit acest curent, pentru ieșirea României din Uniunea Europeană?

Nu, așa ceva nu se poate! Ne-am zbătut ani de zile ca să intrăm la masa bogaților și ar fi ironia sorții să ieșim de acolo. Pentru că, ieșind din UE, o să ne izolăm, chiar dacă unii spun că nu este așa. Noi nu ne putem noi compara cu Anglia, cu Marea Britanie.

Lumea traversează o perioadă de criză, cam peste tot, Europa este în criză politică și economică. În această legislatură, cum v-ați descurcat cu investițiile și ce ați reușit să mai faceți pentru comună?

Deocamdată, nu am făcut tot ceea ce ne așteptam, dar nu pentru că nu ne-am implicat, ci pentru că am găsit mici piedici din partea constructorilor, a firmelor. Bani au fost, dar nu exagerat de mulți, ca să putem mișca ceva în această comună.

Am modernizat iluminatul public, la nivel comună. Anul trecut, am investit în cumpărarea a 3000 mp de pavele, pe care nu am reușit să le punem, din cauza bugetului. Anul acesta, comparativ cu anul trecut, avem un buget mai mic. Am dori să înființăm un nou parc, într-o zonă cu o fostă baltă. Vrem să modernizăm parcul actual cu pavele. Pe strada principală, pe DJ, vrem să punem pe trotuare pavele, să continuăm șanțurile.

Avem scos la licitație diferența modernizării de străzi, prin asfaltare. Mai sunt 13 km. Anul trecut, în ianuarie, am obținut finanțarea și am semnat contractul. S-a executat proiectul tehnic în iulie 2018, am scos la licitație, dar birocrația fiind așa greoaie, până s-a avizat, a durat foarte mult. Am scos la licitație, în martie, am avut patru firme, dar nu am primit nicio ofertă concretă. Acum suntem nevoiți să scoatem iar la licitație, care va avea loc pe 20 mai. Sperăm ca, până în vară, să găsim constructori serioși. Avem multe în plan de făcut.

Mesajul d-voastră către consăteni, cu privire la alegerile europarlamentare…

Să iasă la vot, să aibă toată încrederea în oamenii care ne vor reprezenta în Parlamentul European. Eu sper că vor fi oameni care vor apăra interesele țării, în continuare și care se vor bate pentru interesul țării, pentru ajutorul românilor, pentru a ne crea un trai decent, un trai mai liniștit, locuri de muncă, în primul rând. Să sperăm că, prin aportul lor, în Parlamentul European, cei plecați în afară, să se uite în spate și să înceapă să revină în țară, pentru a repopula România. Așa cum a lucrat acolo, în țări ale UE, să vină și să pună umărul și la construcția României.

Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/am-intrat-in-jocul-ue-suntem-membri-ai-ue-si-trebuie-sa-facem-in-asa-fel-incat-sa-mergem-inainte/