Print this Post


Amintiri din Epoca de Platină

Uniforma lui de gală este rânjetul… Lăcomia lui este una de viață joasă! Mandatele lui de parlamentar – capodopere ale imposturii! Cultura lui – crepusculul înflorit al unei inculturi sinistre! Prestația lui politică – apologia minciunii și duplicității dusă până la ultimele consecințe! Apariția sa pe micile ecrane – inutilitatea absolută!

Prezența lui la balurile liberale – fascinația pe care o poate produce orice lichea cu papion și trabuc unei dame de moravuri ușoare a cărei instrucție intelectuală, care precedă o invitație la dans, se reduce la dialogul… „– Gigele, hai la viață!”

Lașitatea este cel mai complex sentiment de care dispune grobianul liberalist! Dacă vrei să auzi urletul junglei, intri la o ședință prezidată de Gigel. Ciudat este că, în afara celor care ies din sală, poluați fonic, cei mulți rămași să-i spele sultanului picioarele nu-l aud!

Cea mai importantă sursă de existență a sa este … MINCIUNA. De altfel, el are un doctorat în Sociologia minciunii și un altul în Economia subterană! În zadar îl provoci la luptă dreaptă, el te lovește pe la spate, în moalele capului! Nimic nu-i mai greu decât să te bați cu acest Om de nimic… Are un instinct de conservare organic și o șiretenie animalică!

Îi plătește pe ziariști ca să-l mintă. Este atât de obișnuit cu minciuna, încât îl scandalizează orice adevăr pe care ar avea curajul să-l rostească vreun subordonat de-al său. Bunăoară, mâna lui dreaptă, Andrei Iscarioteanul, berbecele lui de serviciu, mult mai instruit intelectual, n-are curaj să-i spună agramatului că nu știe să utilizeze acuzativul în propoziție.

E la fel de instruit intelectual ca Vanghelie și la fel de mitoman ca Ponta! Este complice la fărădelegea națională și județeană pe care a lăsat-o în urma sa USL! Trăiește ca un lichen în Parlamentul României, pe spinarea altora, el fiind rezultatul simbiozei dintr-o ciupercă pesedistă (Dan Șova) și o algă liberalistă (el însuși, înainte de simbioză).

Este un individ îngreunat de nimicnicie, de care nu mai are nimeni nevoie, cu excepția altei nulități politice… Mihai Voicu, cărătorul de geantă al tuturor liderilor liberali naționali.

În curând, chiar dacă matematica votului îl va trimite iarăși în Parlament,
liberalii adevărați se vor trezi și-i vor spune: „Gigele, ia-ți labele murdare de pe partidul lui Brătianu!”

Un film despre acest subprodus politic s-ar putea numi „Amintiri din Epoca de platină!”

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/amintiri-din-epoca-de-platina/