Print this Post


Amplă acțiune de curățenie în Municipiul Caracal

Printr-un comunicat de presă emis de Primăria municipiului Caracal, se anunță faptul că administrația locală a inițiat, încă de săptămâna trecută, o amplă acțiune de curățenie în oraș. S-a început cu ecologizarea Stadionului, continuându-se în diferite zone ale orașului.

„Dezamăgitor este când vedem că, în urma angajaților ADPP, la numai câteva ore, zone curățate de deșeuri devin rampe de gunoi pentru unii cetățeni certați cu valorile respectului față de munca celor care au trecut pe acolo, față de banul public, față de cetățenii orașului, care nu se pot bucura de un mediu sănătos și curat”, se arată în comunicatul de presă.

curatenie caracal netAcțiunea a continuat cu degajarea gunoiului din zonele de intrare în oraș și se va continua cu celelalte zone.

Primăria municipiului Caracal face un apel către cetățeni să semnaleze eventualele comportamente care îngreunează efortul tuturor pentru a face din Caracal un oraș curat.

„Se vorbește foarte mult de drepturi și tot mai puțin de obligații. Printr-un simplu gest de a arunca un ambalaj la coșul de gunoi, putem face diferența între un mediu curat și sănătos și un mediu murdar și amenințător. Nu este suficient numai să facem curățenie, trebuie să o și păstrăm.

A venit timpul ca noi să încercăm să întreținem curățenia făcută de cei care sunt plătiți pentru aceasta. Cred că majoritatea dintre noi înțelegem că doar implicându-ne putem să facem ca orașul să arate mai bine. Gunoaiele aruncate la întâmplare, hârtii sau tot felul de ambalaje sunt purtate de vânt pe străzi.

A cui să fie vina? Așa cum ne e mai la îndemână, dăm vina pe autorități, că nu asigură suficiente coșuri de gunoi ori locuri special amenajate sau suficient personal. Coșurile de gunoi existente rămân deseori nefolosite.

Există, însă, concitadini pe care nici măcar nu-i interesează să caute un coș de gunoi, doar strada e destul de mare și e destul loc pentru a se elibera de gunoi”, se menționează în comunicatul de presă.

De asemenea, Primăria municipiului Slatina va informa cetățenii, prin toate mijloacele de comunicare, cu privire la acțiunile zilnice de ecologizare și vor prezenta toate eventualele nereguli pe care le semnalează în care unii concitadini ignoră sau disprețuiesc valorile civice în comunitate.

Ionuț Dumitrescu

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ampla-actiune-de-curatenie-in-municipiul-caracal/