Print this Post


Arpegii cromatice – la Slatina

Consiliul Județean Olt, prin Muzeul Județean Olt, a organizat expoziția de pictură a artistului Vitalie Butescu. Vernisajul a avut loc la Galeria Artis din Slatina, sub genericul „Arpegii cromatice”.

„Pictorul Vitalie Butescu revine la Slatina, locul pentru care și-a declarat prietenia fără rezerve, cu o expoziție circumscrisă subiectului artistic ce l-a consacrat în lumea artelor plastice românești, peisajul de factură impresionistă. Amprenta sa cromatică înseamnă esență și vitalitate compozițională.

afis butescu slatina 2018Expoziția «Arpegii cromatice» de la Slatina, circumscrisă de autor Programului Național «România Centenar. 1918-2018. Sărbătorim Împreună!» este una în care pledoaria  artistică este pusă sub semnul românismului, din care trebuie să desprindem mesajul concordiei, bucuriei de a exista împreună, întru consolidarea României eterne a spiritului. Dacă dorim să avem perenitate pe scena istoriei trebuie să avem vitalitate și caracter, să nu capotăm prin opțiuni eronate. Deasupra discordiei, ambițiilor și intrigilor este Țara și veșnicia sufletului românesc. Aici sau Acolo trebuie să ne regăsim întotdeauna, chiar dacă nu ne înțelegem de fiecare dată.

Credem, cu sinceritate mărturisită, că România va avea un viitor strălucit, dacă vom evidenția caractere precum cel al Omului, Artistului și Românului Vitalie Butescu.

Oamenii buni pot împiedica triumful răului. Mai există încă Români în România…”, a declarat dr. Laurențiu Guțică – Florescu, manager Muzeul Județean Olt.

Expoziția va rămâne deschisă până pe data de 26 martie 2018.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/arpegii-cromatice-la-slatina/