Print this Post


Asociația de Părinți „Gheorghe Magheru” pune orașul Caracal pe harta Europe Code Week 2019

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

Asociația De Părinți „Gheorghe Magheru” organizează evenimentul RoboFun Fair- târg de robotică https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/3161 de pe platforma Meet and code de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor din clasele 6-7 și se desfășoară la Școala ”Gheorghe Magheru” Caracal, Str. R Calomfirescu, Nr 7, miercuri, 16 octombrie, între 13:00 și 15:00.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/ susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019).În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

robofun fair asociatia gh magheruRoboFun Fair va găzdui o expoziție, cât și câteva demonstrații de roboței creați de membrii clubului nostru STEM școlar. Acesta funcționează din Sem al II-lea al anului școlar trecut. Membrii clubului sunt acum elevii în clasa a 7-a, la școala noastră. Este primul eveniment în cadrul căruia ei își prezintă munca în fața comunității școlare și locale.

Vor fi afișați roboței și dispozitive create cu Arduino Uno și Lego WeDo 2.0, iar elevii clubului, băieți și fete, vor demonstra caracteristicile lor altor elevi, părinți și profesori invitați. Vom colabora în organizarea/moderarea evenimentului cu Palatul Elevilor și Copiilor Caracal, prin prof. Firmilian Șerban. Una dintre demonstrații va fi realizată de Ciu Adrian, elev de liceu coordonat de domnul profesor, premiat la concursuri de robotică, cum ar fi ROBOTOR.

În partea a doua a activității, membrii clubului vor deveni mentori pentru alți elevii participanți, organizând un workshop de robotică. Va fi prezentat pachetul Lego WeDo și se vor contrui și programa câțiva roboței simpli.

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici – https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code încurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului „The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.

Asociația Techsoup, Compania SAP, organizația non-profit germană Haus des Stiftens gGmbH și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code. Aceasta sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Prof. Cristina Nicolăiță

Permanent link to this article: http://linia1.ro/asociatia-de-parinti-gheorghe-magheru-pune-orasul-caracal-pe-harta-europe-code-week-2019/