Print this Post


ATEISMUL GENUIN AL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL

În țara absurdului lui Eugen Ionescu, în grădina Partidului Național Liberal, au înflorit plenar mărăcinii. PNL se află astăzi într-o așteptare larvară, secătuită de orice speranță…Și asta, în condițiile în care politica tulbure a României se revarsă nefast asupra condiției umane și asupra poporului român, asediat cu vaste și inimaginabile umilințe.

Toate aspirațiile legitime ale liberalismului românesc, de câțiva ani buni încoace, s-au consumat în procese de coborâre. Până unde mai poate coborî liberalismul nostru de toate zilele, pentru ca, odată ajuns la fundul prăpastiei, să se poată înălța?

Acest răspuns ni-l va da, probabil, președintele PNL, care va fi ales peste aproximativ o lună de zile. Adică, Ludovic Orban sau Cristian Bușoi! Ne întrebăm, cu o oarecare legitimitate, dată de prestația ultimilor președinți interimari ai PNL: oare care dintre cei doi protagoniști nu confundă roua cu ceața?

Punem această întrebare, dat fiind faptul că noi știm capacitatea Gigeilor și Mișeilor din PNL, aceea de a „opera” pe timp de ceață, noaptea ca hoții,
pseudoliberalii din PNL reușind să ducă NIMICUL până la capăt, așa cum l-au dus și cele două doamne sinistre ( Alina Și Raluca), care au violat partidul lui Brătianu și așa cum Gigel Știrbu a făcut din PNL Olt un NIMIC desăvârșit.

PNL pare a fi, astăzi, un partid scos la vânzare pe un euro, existând riscul ca acela care-l va achiziționa să-l vândă, ulterior la fier vechi, așa cum l-a vândut Crin Antonescu mitomanului Ponta. PNL este un partid divizat, fără busolă, fără cârmă, fără Dumnezeu, adică exact copia la indigo a PNL Olt, căruia-i lipsește o stare de spirit, capabilă să se transforme, după marele Congres, într-o forță instituțională.

Fără a ne plasa de partea lui Bușoi sau a lui Orban, nu putem accepta stilul cu care hârșitul și îmbârligătorul Valeriu Stoica bagă bățul printre gardul liberalilor… Anume, spunând că bravul nostru soldat Ludovic Orban este cam expirat, vulpoiul liberalo-marxist precizând șmecherește, la televiziunea șacalului Gușă, prin coada de topor Rareș Bogdan, cu subiect și predicat: „Ludovic și-a atins maximul posibilităților în politică. Nu mai are ceva nou de arătat!”

Deducem de aici că levantinul Stoica a avut misiunea la Realitatea TV, ca să îndrepte atenția către Bușoi, omul Cotrocenilor, că doar nu de florile cucului a venit el la Rareș Bogdan, cureaua de transmisie a lui Iohannis, cu gruparea proBușoi, care crește zilnic ca pâinea, speriată nițel de popularitatea lui Orban.

Avem senzația că PNL nu vrea să schimbe nimic din strategia prin care a ajuns astăzi la faliment. Că acei indivizi care-l conduc din umbră preferă să rămână la nivelul acesta precar, fără să pricep care-i rațiunea acestei strategii. PNL continuă să nu aibă Dumnezeu, de parcă nu și-ar dori un lider național care să curețe grădina de vreascuri, adică de saltimbancii promovați de Alina și Raluca, reinventându-i pe toți lingăii ineficienți politic, dar lacomi la mangleală și căpătuială prin politică, gen Gigel Știrbu, Mihai Voicu , dar și alte perso-nulități peneliste, nu liberale. Pentru că, e clar… între substantivele penelist și liberal e o distanță apreciabilă… Dar despre ateismul genuin al peneliștilor se va mai vorbi vârtos și după Congresul cu pricina…

Și ca să pună bomboana pe colivă, Valeriu Stoica se întreabă retoric: „PNL are un Președinte (Pe Iohannis – n.r.). Ce face cu el?)” Vă mai îndoiți, acum, dragi cititori, de faptul că preferatul Președintelui va fi viitorul șef al PNL?

Dragi cititori, noi nu ne pronunțăm asupra favoritului nostru dintre cei doi, invocând, cum fac toți șmecherii, străvechea zicală mioritică… „Dintre două rele, îl alegi pe cel mai bun!” Dar, poți ști, dinainte, ce poate fi mai rău?

Avem, totuși, o certitudine… Aceea că Știrbu nu-l va vota pe cel pe care-l preferă actualul președinte al PNL Olt, Costel Moisescu, alături de echipa sa… Nu! Gigel va căuta să-l deruteze pe urmașul său, indicându-i varianta necâștigătoare, pentru ca bietul nostru prieten, Moisescu, să-și rupă gâtul și Gigel să simuleze că-l salvează. Condiționat!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ateismul-genuin-al-partidului-national-liberal/