Print this Post

Cătălin Davidescu, candidat sprijinit de PMP la Primăria Slatina:

Atunci am aflat că o prietenie de-o viață se vinde pe o funcție de viceprimar!

După cum știm, dreapta liberală românească post-decembristă și-a dat copios în petec, făcând, de-a lungul timpului, tot felul de alianțe suburbane și dubioase cu socialiștii eșalonului doi comunist. Credeți că aderarea dvs. la PMP și PMP-ul în sine reprezintă soluția de viitor a dreptei românești?

Domnule Sârghie, în primul rând, eu sunt un om independent si liber, un om care prețuiește mult democrația; nu sunt membru de partid, dar sunt susținut de PMP Olt, în încercarea de a câștiga primăria Slatina! Cred că oamenii de dreapta, tehnocrații si profesioniștii trebuie să fie susținuți atât de PMP, cât si de alte formațiuni, totul pentru ca țara în care trăim să aibă un viitor mai bun!

catalin davidescu 2020 netCu respectul cuvenit, vă semnalez faptul că structurile politice ale PMP în Olt sunt destul de fragile, iar dacă Traian Băsescu (cu toate păcatele lui) va spune, așa cum se aude, „adio, PMP!”, atunci partidul va dispărea în neant. Veți căuta, atunci, altă „Dreaptă”?

Oamenii dau valoare partidelor, reprezentându-le, spre deosebire de ceea ce se întâmplă acum în Olt, unde partidele de dreapta dau valoare unor oameni anonimi, mărunți, propulsați în funcții prin trădare și servilism, acțiuni ale căror rezultate se văd la vot! De 30 ani câștigă tot stânga, iar noi rămânem județul-pol al sărăciei! Dar vina este a partidelor de dreapta, care, deși sunt la guvernare, promovează astfel de oameni…

Ruptura dvs. de PNL pare a fi una radicală, ireversibilă. Dar „arta compromisului” în politică nu e un delict. Dacă vi s-ar propune o poziție politică avantajoasă, dublată de una administrativă, care să vă satisfacă orgoliul, v-ați întoarce în PNL?

Niciodată sa nu spui niciodată în politică… Deși am fost fruntaș în lupta contra PSD și am câștigat multe bătălii grele pentru PNL, nu pot să mă întorc lângă cei care m-au vândut pentru interese de doi bani! Am vrut binele partidului, iar ei l-au dus la 16% la Parlamentarele din 2016! Sunt un om orgolios și mândru, iar funcțiile sunt trecătoare…

Se zvonește că jocul dvs. politic, acela de a candida la Primăria Slatina, este fabricat în laboratoarele PSD, pentru ca, prin campania dvs., să mai diminuați ofensiva liberală, mai clar de a-i ciupi vreo mie de voturi lui Liviu Voiculescu. Cum e?

Acum trei ani am vorbit ultima dată cu Emil Moț. Cred că este un răspuns suficient de relevant! Din contră, eu cred că dreapta unită ar spulbera „domnia” PSD la Slatina, dar ar trebui să existe o competiție între noi, iar cel mai bun să candideze Eu, personal, accept orice provocare, cred că este suficient! Cui îi este frică?

Cum catalogați lansarea lui Mario Demezzo, cu surle și trâmbițe, la Primăria Slatina, apoi șutul în fund, administrat de conducerea PNL Olt, după ce, totuși, aceasta îi dăduse o sinecură de partid grasă…

Ar fi fost prea de tot… Un fost membru marcant al PSD Slatina, care nu mai are nicio treabă cu acest oraș de peste 15 ani, să reprezinte dreapta…! Aceste bâlbâieli și jocuri de culise, vânzări și cumpărări de posturi denotă neseriozitate și bătaie de joc la adresa electoratului de dreapta din Slatina și din județul Olt!

Presupunem că sunteți, în același timp, invitat la Primăria Scornicești, cea pe care ați condus-o cu onoare (și nu spun asta peiorativ), de Daniel Tudor și de Ion Prioteasa. O ușă e pe dreapta, cum intri, cealaltă pe stânga. La care bateți prima dată?

O întrebare grea și dureroasă în același timp pentru mine! Vreau să vă spun că acum 5 ani am intrat ultima dată în acele birouri! Cei doi au votat pentru excluderea mea din PNL, în 2016, deși nu aveau nici măcar dreptul!

Ion Prioteasa mi-a fost viceprimar și un colaborator bun, un om Ok, despre care cred că a regretat acest gest, dar surpriza neplăcută a venit din partea actualului viceprimar, Tudor Daniel, nepotul meu, de altfel, care a votat fără a ezita împotriva mea! Atunci am aflat că o prietenie de-o viață se vinde pe o funcție de viceprimar, iar acest lucru nimic nu-l mai poate schimba! Și, ca să nu ocolesc răspunsul, întodeauna voi bate la ușa Primarului!

Aveți un slogan pentru campania electorală pe care, deja, puteți să-l dați publicității, prin intermediul ziarului Linia Întâi?

#ConstruimOLumeMaiBună!

Enumerați-mi pentru electoratul dvs. trei dintre elementele fundamentale ale programul dvs. electoral…

Respect pentru drepturile fiecărui cetățean; Debirocratizarea administrației publice locale; Totul pentru educație, sport și cultură.

Ce mesaj aveți pentru cei mulți și, uneori, fraieri. Adică, pentru cei care votează?

Politica românească a fost marcată, în ultimii 30 ani, de trădări, lacrimi și promisiuni deșarte. În ultimii 30 ani, aleșii ne-au dovedit că, pentru putere, sunt în stare de orice. În ultimii 30 de ani, cei ajunși la conducerea țării, prin votul nostru, s-au gândit doar la ei, nepăsându-le de popor.

#DeLuatAminte; #VotulEstePretios; #PentruSlatina

A consemnat Dumitru Sârghie

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/atunci-am-aflat-ca-o-prietenie-de-o-viata-se-vinde-pe-o-functie-de-viceprimar/