Print this Post

Deputatul Știrbu – Conferință de presă:

Atunci când pe mine mă atacă un pesedist nu pot decât să consider că mi-am făcut datoria!

Recenta conferință de presă a deputatului liberal Gigel Știrbu a pus la punct unele afirmații făcute, oarecum pripit și stângaci, într-o altă conferință de presă, de către candidatul la Primăria Slatina, specialistul în comunicare, Mario De Mezzo.

Hârșit în ale politichiei, politician care s-a lovit, deseori, cu fruntea de pragul de sus al politicii liberale românești, Gigel știrbu a vorbit cu competență despre necesitatea și importanța recâștigării președinției acestei țări, la alegerile ce bat la ușă, de către actualul președinte Klaus Iohannis. Apoi, cu rigoarea-i cunoscută, le-a vorbit ziariștilor despre activitatea sa parlamentară, atât ce din plen, cât și cea din Comisia de Cultură, Arte și Mijloace de Informare în Masă, al cărei președinte este. A lăsat, strategic, disputele lui interne la urmă, răspunzând la provocările ziariștilor, cu destulă abilitate și subînțelesuri…

gigel stirbu sept 2019 liUn pesedist, dacă a fost cinci minute membru al PSD, rămâne un pesedist pe viață

„Vă informez că punctul meu de vedere în ultimii 20 de ani de când fac eu politică nu s-a schimbat, și anume: un pesedist, dacă a fost cinci minute membru al PSD, rămâne un pesedist pe viață. Atunci când pe mine mă atacă un pesedist nu pot decât să consider că mi-am făcut datoria. Când un pesedist spune despre mine că am grave probleme de imagine, că nu știu ce am făcut în viața mea (știți că nu am fost în viața mea trimis în judecată, pentru diverse fapte de corupție, nu am avut sau cel puțin nu știu eu să am până acum plângeri penale sau urmăriri penale – și am avut nenumărate funcții în statul român), deci dacă un pesedist mă acuză înseamnă că mi-am făcut datoria și îmi voi face datoria în continuare pentru cetățenii care m-au votat” .

Actuala guvernare luptă împotriva propriilor cetățeni

„Nu vreau să fiu considerat lipsit de modestie dar cred că sunt unul din parlamentarii din județul Olt care are activitate, nu că ceilalți nu ar avea, dar sunt unul care are activitate zic eu destul de serioasă în Parlament. Vă informez că am făcut nenumărate interpelări către ministrul Dezvoltării, către ministrul Transporturilor, către prim-ministrul care a fost el în cei trei ani scurși de la începutul legislaturii, vizavi de situația economică a județului Olt, vizavi de starea de sănătate a județului Olt și vizavi de numărul celor care au beneficiat de recursul compensatoriu și au ieșit mai devreme din închisoare în județul Olt și în celelalte patru județe ale regiunii pe care o coordonez din punct de vedere politic. Vă mai informez că i-am adresat nenumărate interpelări ministrului Transporturilor referitoare la starea drumului expres. Totodată, vă mai informez că voi redepune o inițiativă legislativă care de altfel a trecut, a devenit lege. Este vorba de acea inițiativă legislativă prin care se modifica un articol din Legea pensiilor prin care și cetățenii din Slatina beneficiau de o prevedere de care beneficiau alte cinci localități din România și anume aceea că se pot pensiona cu doi ani mai devreme din cauza faptului că am trăit într-un oraș care ani de zile a fost poluat, iar speranța de viață a fost scăzută și gradul nostru de inhalare a acestor metale grele a fost extrem de ridicat. Încă o dovadă a faptului că actuala guvernare luptă împotriva propriilor cetățeni este că, prin semnătura fostului ministru al Muncii, respectiv doamna Lia Olguța Vasilescu, a neglijat solicitările noastre de a ține în noua lege această prevedere. Ca atare mă văd nevoit să redepun această inițiativă legislativă. Fac un apel către toți parlamentarii de Olt dacă vor să vină să participe alături de mine la această inițiativă pentru că în definitiv suntem în slujba cetățenilor acestui oraș și acestui județ. În conjunctura actuală în care majoritatea parlamentară tinde să capete o altă coloratură politică vă informez că s-ar putea să existe șanse ca această nouă inițiativă legislativă să treacă și să redevină lege”, a declarat demnitarul oltean.

Linia întâi

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/atunci-cand-pe-mine-ma-ataca-un-pesedist-nu-pot-decat-sa-consider-ca-mi-am-facut-datoria/