Print this Post


  Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman” Craiova – Lansare de înalt rafinament!

  Ziua de 20 februarie a.c. avea să fie una fastă pentru spiritualitatea noastră oltenească. Și asta, grație unei duble lansări de zile mari a două volume (unul de proză și altul de poezie), traduse din limba italiană de cunoscutul traducător și critic literar din Bănie, profesorul George Popescu, care a fost, totodată, sărbătorit, pentru împlinirea unei frumoase vârste.

  Cele două cărți se numesc „Stropi de emoție”, de Armando Guidoni, volum apărut la Editura Controluce și premiat la Concursul „Terzo Millennio” 2011 și, respectiv, „Scrisoare pentru tata”, de Aldo Onorati, o carte centrată pe figura tatălui autorului italian.

  lansare craiova feb 2019Cele două volume au fost prezentate publicului de profesorul universitar Elena Pârvu, profesor Carmen Făgețeanu și poeta Camelia Radulian. Evenimentul de înaltă ținută intelectuală și spirituală a fost moderat de cunoscutul scriitor și jurnalist Mihai Firică.

  De remarcat prezența la manifestare a artistului nostru popular Ion Crețeanu, care a interpretat, printre altele, și celebrul cântec din vatra satului „Nu-i singur Iuda vinovat”.   În cuvântul său, scriitorul Dumitru Sârghie a vorbit despre măreția cântecului de esență pur românească al lui Ion Crețeanu și i-a mulțumit profesorului George Popescu pentru onoarea de a fi fost invitat la această lansare de înalt rafinament.

  De reținut o propoziție din discursul elevat al traducătorului George Popescu: „Este oribil cuvântul profesionist atribuit unui poet!” Asta ne aduce amintite, dragi cititori, de Jorge Louis Borges care, în „Cărțile și noaptea”, spunea așa: „Poezia există sau nu!”

  Felicitări George Popescu, felicitări Camelia Radulian, felicitări Carmen Făgețeanu, felicitări Elena Pârvu, felicitări Mihai Firică, felicitări Ion Crețeanu, felicitări Gusti Jianu, felicitări Eleanor Mircea, felicitări Emilian Mirea, felicitări Nucu Marinescu!

  LINIA ÎNTÂI

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/biblioteca-alexandru-si-aristia-aman-craiova-lansare-de-inalt-rafinament/