Print this Post


Biblioteca Județeană Ion Minulescu: dublă lansare de carte!

Vineri, 12 mai, ora 15.30, Biblioteca Județeană Ion Minulescu din Slatina va găzdui o dublă lansare de carte, cu prilejul apariției pe piața spiritualității noastre alutane a două volume, aparent opuse ca tematică, dar inseparabile, dacă luăm în considerare faptul că un poet de substanță lucrează cu transcendentul.

Este vorba, stimați cititori, despre volumul de poezie „Rob al focului interior”, girat de cunoscutul poet slătinean Grigore Călin și de o carte cu totul și cu totul specială „Euhteronismul orthodox și euhter-materialismul”, semnată de inginerul agronom Ștefan Melinte.

carti melinte si grigore calin„Recidivist” într-ale poeziei, Grigore Călin ne propune o relansare a viziunii sale lirice, domnia-sa, ca „rob al focului interior”, arzând în inima sloiului de gheață, vâlvătaie peste doruri și cuvinte rebele.

Cât despre volumul „Euhteronismul orthodox și euhter-materialismul”, semnat de Ștefan Melinte, putem spune că acesta reprezintă o „lucrare de spiritualitate ortodoxă, o reflectare a culturii politico-religioase a oamenilor din ținutul Oltului de Jos”, după cum semnalizează în prefața cărții bucureșteanca Adriana Melinte.

De altfel, în Nota Autorului, Ștefan Melinte ne spune cu subiect și predicat: „Această lucrarea ancorează, în spațiu dintre Dumnezeu, Cunoaștere, Știință și Filosofie. Mișcarea Euhter-Orthodoxă, ca mișcare laic ortodoxă susține o direcție laică de scientizare în Biserica Ortodoxă Română”. Doamne-ajută!

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/biblioteca-judeteana-ion-minulescu-dubla-lansare-de-carte/