Print this Post


Bicaz Kayak Fest – cel mai mare eveniment sportiv dedicat comunitatii caiaciste din România

În zilele de 27 și 28 mai a.c., iubitorii de ambarcațiuni ușoare din România se reunesc la a IV-a ediție a Bicaz Kayak Fest.

Organizat de Primăria Bicaz, în parteneriat cu Asociația Holismed, manifestarea urmărește promovarea sănătății prin mișcare, încurajarea și dezvoltarea comunității caiaciste din Romania, prin adunarea într-o competiție sportivă deschisă iubitorilor amatori și profesionisti de caiac, canoe și alte ambarcațiuni fără motor din țară și străinătate.

Evenimentul va avea loc în Portul turistic Bicaz, pe malul lacului Izvorul Muntelui (Bicaz), de la poalele masivului Ceahlău, din județul Neamț. Aici se pot vedea priveliști minunate, a întâlni  localnici ospitalieri, pentru a gusta  mâncarea tradițională moldovenească și pentru a participa pe apă, cu un caiac sau o canoe, la concursurile organizate pentru toată lumea, indiferent de vârstă.

bicaz caiacSâmbătă, 26 mai 2018, este organizat un maraton de 40 de kilometri, un semi-maraton de 20 kilometri, iar ziua se va încheia cu o petrecere. Duminică, 27 mai 2018,  se vor desfășura două concursuri: unul de sprint cu plecare de la Barajul Bicaz până în dreptul Portului turistic Bicaz și al doilea de eskimo-rolling, tehnica de a roti caiacul răsturnat.

Nimeni nu ar trebui să lipsească nici anul acesta de la Bicaz Kayak Fest, deoarece  premiile puse în joc la tombolă sunt însemnate, marele premiu fiind un caiac în valoare de 1000 de euro.

Mai multe informații despre eveniment se pot găsi pe www.bicazkayakfest.ro sau www.facebook.com/bicazkayakfest.

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/bicaz-kayak-fest-cel-mai-mare-eveniment-sportiv-dedicat-comunitatii-caiaciste-din-romania/