Print this Post


Bobonete Niculiță, primarul comunei Gârcov: Tot timpul am fost ajutați de către deputatul Alexandru Stănescu!

D-le primar, aveți guvern, aveți Parlament majoritar, mă refer la partidul dvs., aveți foarte mulți parlamentari din Olt care reprezintă județul. Ce vă lipsește în Gârcov?

Într-adevăr, așa este, cum spuneți dvs. Ne lipsesc banii. Banii sunt o mare problemă. Chiar dacă avem Parlament, nu avem fondurile necesare, pentru a demara cât mai multe proiecte. Tot ce am întreprins în mandatul anterior și în acesta, până la acest moment, sunt proiecte depuse pe fonduri europene, dar în bugetul local nu sunt fondurile necesare, pentru realizarea proiectelor care trebuie făcute pe raza acestei localități.

bobonete niculita primar garcovTotuși, ce investiții ați reușit în aceste două mandate?

Ca investiții din bugetul local, am realizat: două terenuri de sport, unul la Școala Gârcov, celălalt la Școala Ursa; două parcuri de joacă pentru copii, unul în fața Căminului Cultural Ursa și celălalt în Gârcov, lângă DN 54. Am modernizat un teren de sport, cu grupuri sanitare, cu cabine de dușuri, cu tot ce trebuie, la intrare în localitate. Acesta este cu fonduri prin GAL, de la Vișina Veche.

Am modernizat ambele cămine culturale, din Gârcov și Ursa, cu grupuri sanitare, încălzire centrală, cu aer condiționat, mese, scaune, costume populare, sonorizare, instrumente, scenă mobilă. Acestea sunt pe fonduri europene, în cadrul POR-ului.

Avem două formații de călușari și de copii. Avem „Mugurașii Gârcovului”, instructor fiind Mitu Bucureșteanu, care este ocupă de copilași.

Care este situația școlilor și a elevilor din comuna dvs?

Efectivele s-au micșorat, dar nu avem probleme. Avem și la Gârcov și la Ursa, școli cu clasele I-VIII, cu grupe pregătitoare. Avem, încă, copii și la grădinițe. Până în momentul de față, nu am avut probleme cu plata navetei profesorilor, chiar ne-am descurcat.

Avem profesori și din localitate, care nu necesită plata transporturilor, iar restul profesorilor vin de la Corabia.

Colaborăm foarte bine cu școlile. De fiecare sărbătoare, le-am făcut pachete, atât copiilor, cât și profesorilor. Din punctul meu de vedere, este totul în regulă.

Ce altfel de resurse economice mai aveți în comună, pentru atragerea de taxe și impozite?

Avem o societate agricolă, care lucrează terenul pe raza comunei. Din impozitele de la dumnealor, avem fostul complex de porci care este cumpărat. L-au modernizat și l-au făcut complex de creștere a taurinelor. Aceștia sunt buni platnici. În rest, magazine avem foarte puține, mai exact trei. Nu reprezintă mare lucru, dar și oamenii sunt de bună credință și mă refer la cei care se ocupă cu legumicultura, pe perioada verii, ei își plătesc dările către primărie.

Câte dosare aveți la Legea 416?

Avem 36 de dosare, în momentul de față. Reușim să-i punem la treabă și nu avem probleme cu aceștia.

Care este structura Consiliului Local?

Consiliul Local este majoritar PSD, avem 8 consilieri PSD, 2 – UNPR și 1 – PNL. Nu avem probleme în luarea deciziilor.

Care sunt relațiile dvs. cu județul?

Relațiile mele cu județul sunt foarte bune. De câte ori au apărut probleme și a trebuit să le rezolv, tot timpul am avut ușa deschisă și am rezolvat.

Care a fost scorul cu care ați câștigat al doilea mandat?

Al doilea mandat, l-am luat 976 de voturi, iar adversarul mei cel mai „important” a fost la o diferență de 700 de voturi. Ceilalți candidați au fost nesemnificativi. Au fost niște alegeri liniștite. Pe raza comunei, avem 1800 de cetățeni cu drept de vot.

Care este relația dvs. cu deputatul Alexandru Stănescu?

De fiecare dară când merge la București sau la întoarcere, mă sună, ne întâlnim… Ținem legătura și, ori de câte ori este nevoie, ne ajută. Tot timpul am fost ajutați de către acesta.

Transmiteți un mesaj către conducerea Consiliului Județean și unul către oamenii pe care-i conduceți.

Oamenilor din comună le-aș cere, ca și până acum, să aibă încredere, în continuare în mine. Să aibă încredere în mine și de acum încolo. Le promit că nu o să-i dezamăgesc, așa cum nici nu i-am dezamăgit nici până acum.

Pentru Consiliul Județean, am numai cuvinte de laudă. Vreau să le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru mine până acum, dar și pentru ce vor face de acum încolo.

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/bobonete-niculita-primarul-comunei-garcov-tot-timpul-am-fost-ajutati-de-catre-deputatul-alexandru-stanescu/