Print this Post


Campanie națională inițiată de TSD

Ziua Egalității de Șanse a fost marcată luni, 8 mai a.c., de Liga pentru Egalitate de Șanse a Tineretului Social Democrat, coordonată, la nivel național, de către deputatul PSD Aida Căruceru și, la nivel județean, de către Silviu Popescu. Cu acerată ocazie, a fost demarată campania națională intitulată „Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate”, prin care își propune să aducă pe agenda publică necesitatea promovării integrate și reale a principiului egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați, în toate politicile naționale, programele naționale și inițiativele legislative. S-au desfășurat acțiuni, în paralel, atât în județul Olt, cât și în țară.

tsd li„În România, se vorbește mult despre egalitate de șanse, dar se face mult prea puțin, în realitate. Deși în teorie femeile sunt egale cu bărbații, în realitate, lucrurile nu stau la fel. Acest lucru este generat și de faptul că principiul egalității de șanse este folosit doar declarativ, dar nu este foarte prezent atunci când se elaborează politici publice sau inițiative legislative care au un impact în viața reală. Prin campania națională pe care o declanșăm astăzi ne propunem să schimbăm exact acest lucru și să începem să facem ca egalitatea de șanse să fie o realitate, nu doar un deziderat”, a declarat Aida Căruceru – coordonatorul Ligii pentru Egalitate de Șanse a declarat.

Silviu Popescu – coordonatorul la nivelul județului Olt al Ligii pentru Egalitate de Șanse a Tineretului Social Democrat consideră că Rezoluția adoptată în cadrul Conferinței Naționale este o idee bună, care va duce la eliminarea discriminării:

„Nu putem vorbi de o societate modernă și dezvoltată dacă nu acordăm drepturi egale bărbaților și femeilor. Principiul «egalității de șanse» este stipulat în Constituția României, care garantează egalitatea de șanse între femei și bărbați, în ceea ce privește ocuparea funcțiilor și demnităților publice, civile sau militare, la fel ca și principiul nediscriminării pe criteriul de gen în ceea ce privește remunerarea. Trebuie amintit că PSD este singurul partid din România care a respectat cota de gen și care a promovat, în mod real, femei în politică și în funcțiile importante de decizie”.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/campanie-nationala-initiata-de-tsd/