Print this Post


Caracal – un oraș al excelenței medicale: Conferința Ortopezilor și Traumatologilor din România

În perioada 14-16 octombrie a.c., la Caracal, s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Ortopezilor și Traumatologilor din Oltenia, eveniment anual, cu participare internațională.

Evenimentul a fost organizat de Societatea Ortopezilor și Traumatologilor din Oltenia (SOTO), sub înaltul patronaj al Academiei Oamenilor de Știință din România, în parteneriat cu Asociația «Ortopedia» Craiova,  Universitatea de Medicină și farmacie Craiova, Colegiul Medicilor Olt.

De asemenea, partenesimpozion caracal ortopedie 1ri în organizarea acestei importante manifestări a excelenței medicale au fost Primăria și Consiliul Local Caracal (reprezentate la de viceprimarul Octavian Stănescu), Asociația «Fiii și prietenii Caracalului», prezidată de prof. dr. Viorel Vătămanu, precum și Asociația Orthopedu Caracal.

Președintele Comitetului de Organizare a acestei conferințe a fost reputatul medic primar ortoped de la Spitalul Municipal Caracal, dr. Alexandra Popa (unul dintre cei mai buni medici ortopezi din Oltenia, aparținând generației tinere), secondată de următorii membri: prof. dr. Dan Grecu, dr. Cristian Boborelu, dr. Ionuț Sârbu, asistent Minodora Peta.

simpozion caracal ortopedie 3Tema principală a acestei conferințe a fost Patologia Coloanei Vertebrale și Patologia Bazinului Osos. Comitetul științific al manifestării a fost compus din acad. Nicolae Gorun – președinte onorific, prof. dr. Dan Grecu – președinte, aceștia fiind urmați de următorii membri: dr. Jeroen van der List, prof. dr. Wilhelm Friedl prof. Olivera Lupescu, prof. Gheorghe Tomoaia, prof. dr. Dan Tarnița.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă a elitelor ortopediei naționale și europene, printre care amintim: prof. dr. Lucien Reclaru (Elveția), prof. Florin Ramadani (Austria), dr. Ciprian Vâjeu (Franța), dr. Dacian Talianu (Belgia), dr. Dorothea Balczo (Austria), precum și o echipă numeroasă de specialiști de la Spitalul Româno-American UCC & AHK Pristina – Kosovo.

simpozion caracal ortopedie 2

Dr. Alexandra Popa

În cadrul conferinței, a avut loc și o  sesiune specială de lucrări dedicată  asistentelor medicale care își desfășoară activitatea în cadrul acestei specialități de ortopedie.

Felicitări turuitor, felicitări Caracal, felicitări dr. Alexandra Popa!

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/caracal-un-oras-al-excelentei-medicale-conferinta-ortopezilor-si-traumatologilor-din-romania/

2 comments

  1. Anca Butnariu-medic de familie Bucuresti, Fiica a orasului

    Felicitari medicilor organizatori pentru frumoasa manifestare stiintifică!
    Mult succes in continuare !

  2. Anca Butnariu

    Felicitări medicilor din Caracal, organizatori !
    Mult succes in continuare !

Comments have been disabled.