Print this Post


Caravana „Rețeaua cunoștințelor despre Parlamentul European” – adusă de Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” Slatina în școlile din județ

Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” Slatina este unul dintre cei 25 de candidați la titlul de „Școală-Ambasador a Parlamentului European” (EPAS) în anul școlar 2017-2018. Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, a selectat 25 de licee din țară care să participe la cea de-a doua ediție a programului educativ ,,Școli-ambasador ale Parlamentului European în România” (EPAS), desfășurată pe parcursul anului școlar 2017-2018. Acest program educativ, lansat în toate țările membre ale Uniunii Europene la începutul anului 2017, urmărește îmbogățirea cunoștințelor tinerilor liceeni despre Uniunea Europeană, în special despre oportunitățile oferite de cetățenia europeană și despre rolul Parlamentului European.

Programul presupune realizarea unor activități atractive și interactive pentru elevi, nu doar însușirea cunoștințelor. Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” Slatina a continuat vineri, 16 februarie 2018, Caravana ,,European Parlament Knowledge Network/Rețeaua cunoștințelor despre Parlamentul European”, inițiată de către ambasadorii seniori și juniori în cadrul Programului ,,Școli-ambasador ale Parlamentului European în România” (EPAS). Evenimentul își propune să promoveze în rândul elevilor valorile europene, să transmită informații relevante despre Uniunea Europeană, în general, despre oportunitățile oferite de cetățenia europeană și despre rolul Parlamentului European, în special.

cepsa 3 net linia intaiPână în prezent, Caravana ,,European Parlament Knowledge Network/Rețeaua cunoștințelor despre Parlamentul European” a vizitat Școala Gimnazială ,,Vlaicu Vodă” , Colegiul Național Vocațional ,,Nicolae Titulescu” și Școala Gimnazială ,,George Poboran” din Slatina. În cadrul unor activități atractive și interactive care s-au bazat pe dialog, curiozitate, creație, competiție, libertate de exprimare a opiniilor, elevii au aflat informații despre politica UE privind drepturile omului. Tinerii au aflat care sunt principalii actori în politica privind respectarea drepturilor omului, rolul Parlamentului European în respectarea acestora, faptul că drepturile omului reprezintă un element esențial al întâlnirilor cu parlamentele din afara UE, precum și în adunările parlamentare regionale.

cepsa 2 net linia intaiActivitățile au fost interactive, au fost adresate întrebări  ambasadorilor juniori, au avut loc mici dezbateri pe teme legate de U.E, iar la final s-a realizat o scurta verificare a cunoștințelor acumulate de către elevii participanți. Fiecare școala vizitată va participa cu un poster/creație literară la un concurs care se va finaliza cu premii în urma voturilor obținute pe pagina de Facebook dedicată candidaturii la titulatura de Școala ambasador a Uniunii Europene- https://www.facebook.com/OT01-CEPSA-Scoala-candidat-la-Programul-EPAS-322809174865948/. Elevii si-au manifestat interesul in legătura cu una dintre cele mai importante valori ale U.E și anume respectarea drepturilor omului.

Vizitele au avut un adevărat succes, elevii au fost extrem de implicați și au răspuns pozitiv prezentării, exprimându-și dorința de a se implica activ în activitățile pe care ambasadorii juniori le vor desfășura în continuare în cadrul proiectului.

Datorită impactului pe care activitatea a avut-o asupra elevilor, aceștia au propus ca pe parcursul semestrului al II lea să desfășoare activități în cadrul programului în parteneriat cu școlile vizitate.

Ambasadorii seniori și juniori vor vizita și alte instituții de învățământ din Slatina, dar și din mediul rural.

Ambasador senior prof. FLORINA DIACONESCU

cepsa 1 net linia intai 

Permanent link to this article: http://linia1.ro/caravana-reteaua-cunostintelor-despre-parlamentul-european-adusa-de-colegiul-economic-petre-s-aurelian-slatina-in-scolile-din-judet/