Print this Post


Cât timp ne mai otrăvește existența halda de la Electrocarbon?!

Conducerea Electrocarbon S.A. – punct de lucru Slatina – practică niște metode șmecherești, folosindu-se, din plin, de jandarmii și polițiștii noștri de toate zilele și nopțile, de cei pe care îi plătim noi, muritorii de rând și nu Mihai Tufan, patronul Electrocarbon.

În ce constă această șmecherie care îi întregește averea lui Mihai Tufan (omul de casă al lui Adrian Năstase) și care ne poluează pe noi?

După cum se știe, SC Electrocarbon SA – punct de lucru Slatina – este obligată, conform normelor de mediu, să ecologizeze celebra haldă cu deșeuri ultrapericuloase pentru noi, pentru copiii noștri și pentru mediul înconjurător, până în lunile iulie-iulie a.c. Se presupune că această instituție are un proiect în acest sens (în posesia căruia vom intra și noi în curând) pe care, după cum se observă cu ochiul liber, nu se grăbește să-l pună în aplicare…

halda electrocarbon slatina 729Încă din luna august 2017, rudarii noștri din Slatina (electoratul fidel al eternei noastre culori politice), cei care trăiesc de la naștere până la moarte prin haldele și gunoaiele veacului, și-au găsit de lucru în celebra haldă de la Electrocarbon.

Mai clar, amărâții ăștia se străduiesc, de dimineață până seara, să recupereze deșeuri de fier și cărbune pentru pâinea lor de toate zilele.

Șmecheria constă în faptul că onor-conducerea Electrocarbon îi lasă pe rudari să strângă, bob cu bob, aceste deșeuri, iar spre seară cheamă poliția și jandarmeria să le confiște, depozitând marfa recuperată de bieții oameni în curtea Electrocarbon.

Se pune întrebarea: de ce conducerea acestei instituții continuă să ne polueze, dovedind clar că nu lucrează după normele europene de mediu, nu-și utilizează propria-i pază pentru astfel de operațiuni „antiteroriste”, folosindu-se de Jandarmerie și Poliție?

halda electrocarbon slatina 2Ne întrebăm, cu stupefacție de ce conducătorii Electrocarbon (în speță, marele grangur Mihai Tufan și subordonații săi) nu se grăbesc să ecologizeze această haldă, conform normelor în vigoare și cine îi tolerează dintre organismele de mediu, care ar trebui să le dea un ultimatum.

Oare nu cumva ei întârzie premeditat această operațiune de ecologizare, destul de costisitoare, de altfel, dar obligatorie, pentru a exploata la maximum materialele care se mai găsesc încă în haldă, îngropate acolo de pe vremea ceaușismului luminos cum ar fi granulația de grafit și de cocs, materiale care se folosesc la cuptoarele oțelăriilor din țară și care aduc venituri consistente?

Am înaintat, recent, mai multe adrese pentru lămurirea situației la Prefectura Județului Olt, la Agenția pentru Mediu Olt, la Garda de Mediu, dar și direct Ministerului Mediului. Așteptăm răspunsurile acestor instituții, pe care le vom aduce la cunoștința slătinenilor din ce în ce mai poluați.

halda ecologizata primaria slatina

Halda ecologizată de către Primăria Slatina – un model pentru patronul Electrocarbon, Mihai Tufan

Dacă d-l Mihai Tufan nu știe cum arată o haldă model ecologizată ca la carte (deși ne îndoim!) îi prezentăm noi una făcută de Primăria Slatina, în legislatura lui Emil Moț, pe care-l felicităm. Până când Electrocarbon va intra în legalitate, noi și copiii noștri vom fi nevoiți să inhalăm poluarea din spațiu și din pânza freatică și să vedem imagini grotești, cu rudarii noștri de toate zilele scormonind prin gunoaie, alături de jandarmii patriei, care le confiscă, din când în când, deșeurile de câțiva lei, dar și traistele cu mâncare (așa cum au făcut zilele trecute), mâncare pe care le-au aruncat-o câinilor ce păzesc averea Tufanului.

Și ne mai întrebăm ceva: nu cumva stăpânii Electrocarbon îi folosesc, în subsidiar, pe prăpădiții de rudari, când lăsându-le, când confiscându-le marfa, tocmai pentru a avea un pretext în fața autorităților, invocând invazia rudarilor, ca să întârzie ecologizarea haldei?

Vom trăi și vom vedea! Pe curând!

LINIA ÎNTÂI

rudari slatina

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cat-timp-ne-mai-otraveste-existenta-halda-de-la-electrocarbon/