Print this Post


Cătălin Rotea: Cred că este foarte important ca tot personalul medical să înțeleagă că suntem la dispoziția oamenilor

Încă de la intrarea în Spitalul Județean de Urgență Slatina, te întâmpină afișe cu sloganul „Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!”. Acest lucru vine după ce, mai mulți pacienți nemulțumiți de cum au fost tratați de către cadrele medicale din SJU Slatina au completat un chestionar anonim, în care au scris că actul medical a fost condiționat de șpaga oferită.

catalin rotea liÎn acest sens, Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, a declarat:

„Săptămâna trecută, pe toate secțiile, la inițiativa Comitetului Director, s-au lipit afișe A4, în care se comunică tuturor aparținătorilor și pacienților, un lucru care se știa deja, dar pe care am vrut să îl întărim, faptul că, în spital, este interzis a se da mită. Afișul este, cumva, inedit, pentru că în el sunt trecute limitele salariale ale medicilor, asistenților, brancardierilor și infirmierilor. Sunt salarii mai mult decât rezonabile și meritate, de altfel, pentru munca pe care o desfășoară în spital.

Am vrut să încurajăm pacienții și aparținătorii să elimine acest obicei, care se mai poate perpetua. Facem chestionare de feedback, pe aproape toate secțiile și, într-un procent de 1% sau 2%, au fost sesizări că a existat suspiciunea de condiționare a actului medical. Nu știu cât de relevante sunt cifrele, dar vrem să descurajăm acest fenomen care s-a cronicizat în întreg sistemul sanitar. Nu voi ezita să iau măsuri disciplinare, acolo unde sesizează pacienții sau aparținătorii. Avem cazuri în comisia de disciplină, dar nu pe dare sau luare de mită, ci pe alte abateri. Cred că este foarte important ca tot personalul medical să înțeleagă că suntem la dispoziția oamenilor”.

Afișele arată faptul că un doctor are salariul lunar cuprins între 16.000 și 30.000 lei (brut), un asistent – între 4.800 și 11.000 lei (brut), în timp ce infirmierul și brancardierul pleacă cu o leafă lunară între 2.500 lei și 5.550 lei (brut).

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/catalin-rotea-cred-ca-este-foarte-important-ca-tot-personalul-medical-sa-inteleaga-ca-suntem-la-dispozitia-oamenilor/

1 comment

  1. ady

    Corect, dar nu cum e acum in spital. Coridoarele sunt pline de oameni . Spitalul nu e policlinica. Intra peste medici in cabinete . Se mai mira de unde atatia microbi.

Comments have been disabled.