Print this Post


Cătălin Ușurelu: Sunt investiții așteptate, care vor avea loc în 25 de UAT-uri, incluzând toate cele 7 orașe beneficiare

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanți ai Companiei de Apă Olt și EPTISA România au prezentat proiectul „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt, în perioada 2014-2020”.

Acest proiect are ca scop continuarea dezvoltării infrastructurii de apă și apă uzată prin creșterea gradului de colectare și tratare a apelor uzate, respectiv prin creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației în 25 de UAT-uri (Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Șerbănești, Crâmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți, Schitu).

usurelu cao conferinta nov 2019 entÎn cadrul proiectului, consultantul S.C. EPTISA România a finalizat Studiul de Fezabilitate aferent „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.

A fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Fondurilor Europene privind „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, în valoare totală de 241.076.986 euro, din care contribuție nerambursabilă (85%), restul finanțării fiind asigurată de la bugetul național (13%) și bugetul local (2%).

Perioada de implementare a proiectului este de 84 luni, din care 36 de luni PND, investițiile urmând a fi realizate prin 26 contracte de lucrări, 7 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii.

„Valoarea contractului este de 241 de milioane de euro, mare parte din finanțare fiind asigurată de Uniunea Europeană – 86%. Restul sumei este plătită din bugetul de stat și o contribuție de 2% din partea autorităților locale. În urma HG 667, emisă recent, și CAO va avea o cotă de 6%, respectiv 14 milioane de euro. Acest proiect a început în urmă cu aproximativ trei ani. Noi tot lucrăm la el, sunt investiții așteptate, care vor avea loc în 25 de UAT-uri, incluzând toate cele 7 orașe beneficiare”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt.

Principalele rezultate așteptate, pentru sistemul de alimentare cu apă: rețea de distribuție apă potabilă nouă (220,72 km), reabilitare rețea de distribuție apă potabilă (96,58 km), surse de apă noi (30 unități), surse de apă reabilitate (79 unități), aducțiune nouă (10,46 km), reabilitare aducțiune (53,25 km), stații tratare apă noi (7 unități), reabilitare stații de tratare apă (7 unități), rezervoare înmagazinare noi (9 unități), reabilitare rezervoare înmagazinare (6 unități), stații de pompare apă noi  (13 unități), reabilitare stații pompare (6 unități).

Pentru sistemul de canalizare, se vor realiza: rețea canalizare nouă (259,08 km), reabilitare rețea canalizare (37,87 km), conducte refulare noi (64,41 km), stații de pompare apă uzată  noi (156 unități), reabilitare stații de pompare apă uzată (10 unități), stații de epurare apă uzată care deservesc aglomerări cu peste 10.000 p.e. (3 unitate),  stații de epurare apă uzată care deservesc aglomerări sub 10.000 p.e. (7 unități), extinderea facilităților de depozitare nămol tratat și reabilitare infrastructură transfer apă uzată – SEAU Slatina( 1 unitate), sistem SCADA (1 unitate).

„Avem pregătit un prim calup de lucrări: asistența tehnică și managementul contractului și încă 5 contracte de lucrări: stațiile de tratare de la Slatina și Balș și încă trei contracte: Drăgănești-Dăneasa, Piatra-Olt – Găneasa și Vișina. Acestea vor intra primele în procedură de atribuire, urmând ca pe parcurs, până la finalul lunii decembrie, toate cele 25 de contracte urmând să fie în procedură de atribuire, iar în primăvară să avem șantierele deschise”, a mai spus Ușurelu.

Dragoș Sîrghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/catalin-usurelu-sunt-investitii-asteptate-care-vor-avea-loc-in-25-de-uat-uri-incluzand-toate-cele-7-orase-beneficiare/