Print this Post


CE SINISTRU A SUNAT, ÎN ACEST AN, CLOPOȚELUL!

Anul școlar a început într-o incertitudine greu de descris în cuvinte, prilej numai bun pentru PSD și sateliții săi, Pro România, ALDE 2% și chiar USR (această formațiune care nu și-a precizat nici acum doctrina, nici ideologia și nici măcar religia), să o trimită pe Anisie la origini și să-i spună, pe bună dreptate, să pună mâna pe carte, pentru că nu are proprietatea cuvintelor pe care le scoate pe gaura gurii. Dar, poate că incultura acestei ministrese n-ar cântări atât de mult în deturnarea viitorului școlar al unei întregi națiuni, dacă un guvern responsabil ar avea doi profesioniști de primă mărime care să-i deseneze doamnei ministrese Calea, Adevărul și Viața, în ceea ce privește Educația noastră de toate zilele.

scoala net liȘtiu, e foarte ușor pentru un nimeni absolut ca Tăriceanu sau pentru un om lipsit total de caracter, așa cum este Victor Ponta, să speculeze prostiile și incapacitatea managerială a doamnei Anisie și a echipei sale, dar imaginați-vă, oameni buni, ce ar fi făcut triada socialistă Ciolacu-Ponta-Tăriceanu, dacă ar fi fost ea însăși în situația de a lua măsurile pentru începerea școlii, în această realitate generată de pandemie. Însă prostia acestor trei cavaleri ai Apocalipsei nu scuză prostia atât de evidentă a șefei Ministerului Educației și a acoliților acesteia. Ne învârtim într-un cerc vicios, iar ieșirea la lumină nu se întrevede.

Teamă îmi este de următorul scenariu. Anume faptul că PNL, în frunte cu Iohannis și Ludovic Orban, în ciuda ravagiilor pe care le face virusul Covid 19, a forțat aceste alegeri, precum și începerea școlii, ca să profite de degringolada de la vârf a PSD și, firesc, de bruma de credibilitate, pe care o mai au încă urmașii nedemni ai lui Brătianu, în rândurile intelectualilor și a românilor raționali. A acelor români, care înțeleg de ce nu se măresc pensiile cu 40 la sută, căci dacă se puteau mări, le mărea Olguța cu Orlando, pentru a arăta poporului cât sunt ei de social-democrați și cât țin ei la „cei mulți și proști”.

De observat, în această ecuație, cinismul interesat al liberalilor. După alegeri, dacă partidul lui Iohannis iese cu fața curată-curățică și cazurile se vor înmulți, așa cum profețește însuși Arafatul pătimirii noastre, școlile se vor întrerupe brusc și se va introduce starea de urgență. Măcar s-o citească altcineva, în limba română, decât să-i mai aud cum mutilează graiul mioritic Arafat, Vela sau Tătaru. E un deja vù, care ne va ține, sine die ostateci, până la parlamentare…

Cel mai rău ne doare situația în care sunt puși pruncuții acestui neam. Bunăoară, cei care nu vor avea voie să pună mâna pe nimic, nici pe jucării, nici pe bancă, nici pe carte, bănuiesc, nici pe… și care vor trebui să stea cu masca pe figură, cei care nu vor avea tablete, care nu vor avea internet, care vor utiliza veceurile acelea apocaliptice din curtea școlii, care nu au apă curentă, cei care nu au ce mânca acasă, darămite să aibă bani, pentru o minimă igienă, cei care trăiesc în familii dezorganizate, cei care…

Cred că mandatul doamnei Anisie trebuie să-și dea obștescul sfârșit. Ajunge o măciucă la un car de oale… ,,Din 6200 de unități școlare, 5882 nu au acces la internet!”, a zis Dancă, purtătorul de vorbe al Guvernului. Deci, învățământ on line, canci…

Că drumul spre fericire al copiilor și nepoților noștri este blocat pe termen nelimitat, nu mai e niciun secret. Că așa-zisa opoziție pro rusă e de toată jena, au început să vadă înșiși pesediștii, gen Mitralieră, dar, și mai mult, că actualul guvern, pentru a nu rata electoral, gândește premeditat cu spatele (ca să nu zic cu …curul, cum se spune în folclor), iar e evident. Mă întreb câte victime vor fi până la Parlamentare și cine le va număra!?

Prima zi de școală din acest an a fost cea mai tristă pentru toți părinții și pentru toți școlarii neamului românesc. Cea mai tristă de când mă știu eu și de când am început să am conștiința sinelui… Ce sinistru a sunat, în acest an, clopoțelul!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ce-sinistru-a-sunat-in-acest-an-clopotelul/