Print this Post


Ce urât a îmbătrânit Tăriceanu, oameni buni!

În timpul campaniei pentru „europarlamentare”, în cadrul unei conferințe de presă, de la sediul ALDE Olt, l-am întrebat pe Călin Popescu Tăriceanu: „Domnule Tăriceanu de ce nu vreți dvs. să deveniți eroul națiunii?”

Cum?, m-a întrebat el siderat de o așa perspectivă atrăgătoare… „Păi, să vă deziceți de Dragnea și de Viorica și să vă retrageți oamenii din acest guvern imbecil!” Demnitarul care nu știe regula acuzativului în propoziție a avut o ezitare, iar apoi a răspuns prost, dar hotărât: „Păi, domnule, noi avem o înțelegere și, ca parteneri onorabili ce suntem, respectăm protocolul. Mai mult, acest guvern a făcut foarte multe pentru popor, iar noi, cei din ALDE, datorăm creșterea în sondaje grație a ceea ce am făcut împreună cu PSD, în interesul general!” (citat din memorie) O astfel de poziție, i-a făcut să râdă, pe ascuns, chiar pe liderii ALDE de la Olt, prezenți și ei la conferință.

tariceanu si dancilaAstăzi, Tăriceanu spune prostii și mai mari. Cum că el nu vrea să gireze un „guvern impotent.” Răzgândacul „monarhist roșu” nu-și recunoaște propria impotență, că de… are vreo 70 de primăveri, ba, mai mult uită și de impotența propriului partid, care a luat nota patru la „europarlamentare”, cam cât avea el la limba română. Personal, îmi pare rău de efortul deputatului de Olt Mihai Niță, care este un politician echilibrat și muncitor și care l-a servit în credință pe acest Cănuță, om sucit, ce făcut din ridicolul personal un act de mândrie națională…Și asta, în ciuda faptului că, la acea vizită, Tăriceanu i-a rupt tovărășește urechile lui Niță, reproșându-i că acesta n-a adus în sala de la Casa Tineretului, unde a venit ștabul și suita lui de sfertodocți, decât vreo 350 de aplaudaci. „Păi, dle Tăriceanu, într-un județ în care, până și pasărea din zbor coboară să se înscrie la PSD, 350 de oameni credincioși ALDE e o avere…”, i-am luat eu apărarea deputatului nostru. Aici, Tăriceanu a mormăit ceva de genul că, la Tg. Jiu au fost 700-800 de oameni, la care eu i-am replicat din nou: „Dle Președinte, dacă dl Mihai Niță apela la PSD și , apoi, și la ceva stimulente pecuniare, aducea 1000 de aplaudaci de Sub Grădiște.” Tăriceanu a schimbat, apoi, subiectul. Nu i-a plăcut tonul și argumentele mele și s-a răzbunat pe o colegă ziaristă care, pe bună dreptate, l-a întrebat despre dezmățul împrumuturilor externe pe care le-a făcut Guvernul Dăncilă, sub acest Dandy de mucava, Orlando de la Finanțe… Ce-a fost la gura lui Tăriceanu la adresa ziaristei e greu de descris… I-a fost rușine și lui Mihai Niță de mitocănia celui de-al doilea om în stat…

Astăzi, Tăriceanu și ai lui culeg vânturile dorsale ale doamnei Dăncilă, după ce a semănat obediență și curlingism față de PSD și un dispreț nemăsurat față de poporul român! Mai mult, corigentului la limba română i s-a adus la cunoștință de către fratele mai mare, PSD, că are nevoie de imunitate parlamentară ca să nu ajungă coleg de celulă cu Liviu Dragnea. Iar aceasta îi poate fi retrasă cât ai zice… pește.

Ce urât a îmbătrânit Tăriceanu, oameni buni!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/ce-urat-a-imbatranit-tariceanu-oameni-buni/