Print this Post


Centru Comunitar de Asistență Medico-Socială inaugurat în Caracal

Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN a inaugurat, sâmbătă, 17 noiembrie a.c., începând cu ora 14:00, Centrul Comunitar de Asistență Medico – Socială din Caracal.

Centrul Comunitar de Asistență Medico – Socială este situat pe str. Carpați nr 73B din municipiul Caracal și reprezintă un concept inovator, dezvoltat și implementat de SASTIPEN, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local ale Municipiului Caracal.

Obiectivul Centrului Comunitar de Asistență Medico-Socială este de a furniza, gratuit, servicii de sprijin integrat, cu scopul creșterii accesului la serviciile de sănătate publică a populației de romi și a altor grupuri dezavantajate, locuitori ai municipiului Caracal.

primar caracal centru 2Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN are ca scop elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea de politici privind îmbunătățirea situației grupurilor dezavantajate, precum și protecția drepturilor omului bazată pe principiul non-discriminării și egalității de șanse între cetățeni. Viziunea organizației este o societate care acceptă diversitatea, unde oamenii sunt sănătoși și se sprijină unul pe celălalt. Toți au acces egal la servicii integrate de calitate, conform nevoilor lor (www.sastipen.ro).

La inaugurare, au participat reprezentanți ai instituțiilor publice județene, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care activează la nivel local și județean, lideri ai comunităților locale, precum și beneficiarii direcți ai serviciilor oferite în cadrul centrelor.

De asemenea, se va da startul campaniei de informare, educare, conștientizare „Sănătatea ta, prioritatea noastră!” ce va avea ca scop prevenirea diabetului zaharat și a hipertensiunii arteriale în rândul populației vulnerabile.

Acțiunea se înscrie în cadrul proiectului „zefiR – Împreună pentru puterea de acțiune” co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și implementat de către consorțiul coordonat de Fundația Terre de Hommes și format din Centrul Rromilor Amare Rromentza, Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună, Fundația PACT și Fundația Pestalozzi ca parteneri principali și Habitat pentru Umanitate România, alături de Sastipen, ca parteneri asociați.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/centru-comunitar-de-asistenta-medico-sociala-inaugurat-in-caracal-2/