Print this Post


Centru de Permanență – în comuna Bobicești

Marți, 14 mai a.c., a fost inaugurat Centrul de Permanență în comuna Bobicești, județul Olt. Alături de  Ilie Chitez – primarul comunei Bobicești, au fost prezenți: Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt Virgil Delureanu – vicepreședinte CJ Olt, Florin Barbu – directorul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Emil Marinescu – consilierul superior în cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Olt.

După tăierea panglicii și slujba religioasă efectuată de un sobor de preoți, cei prezenți au vizitat noua unitate medicală cu dotări la standarde europene.

chitez centru bobicestiValoarea totală a proiectului este 780.402, lucrările de reabilitare fiind realizate de o firmă de construcții din localitate. Proiectul avea termen de finalizare luna decembrie a.c., însă lucrările de reabilitare și modernizare s-au finalizat mult mai repede.

Noul Centru de Permanență își va desfășura activitatea în sediul fostului dispensar comunal, fost conac boieresc al familiei Radu. Fiind în stare de degradare, Ilie Chitez a considerat că, pentru a salva o clădire de patrimoniu național, trebuie să o includă în patrimoniul primăriei. Astfel, a reușit să salveze o clădire cu elemente neoromânești târzii.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/centru-de-permanenta-in-comuna-bobicesti/