Print this Post

Marinel Olteanu, viceprimarul comunei Radomirești:

Cetățenii din Radomirești trebuie să-și exprime votul în mod liber și democrat!

D-le viceprimar, bat alegerile europarlamentare la ușă. Ce importanță au aceste alegeri?

Alegerile europarlamentare sunt un reper important pentru alegerile din toamnă, dar și pentru cele din 2020. Ele au o importanță deosebită, în privința relațiilor țării noastre cu Europa. După aceste alegeri, se va trage o linie și știm și noi ce va urma, pe ce ne bazăm. Electoratul român trebuie convins să vină la vot, deși populația României este îmbătrânită, natalitatea este la pământ, iar tinerii pleacă în străinătate.

Europarlamentarii români, care ajung la Bruxelles, trebuie să facă tot posibilul să lucreze pentru România, să atragă fonduri pentru investiții în țară, pentru a determina tineretul român să vină acasă. În patria lui…

viceprimar radomiresti 2019Credeți că oamenii din comună conștientizează importanța acestor alegeri?

Ei conștientizează despre ce este vorba, dar trebuie stat foarte mult de vorbă cu omul. Trebuie să înțeleagă foarte bine esența și importanța acestor alegeri pentru viitorul țării noastre. Este foarte important să rămânem în Europa, având în vedere că urmează proiecte ample, la nivel național, de care depindem financiar.

Enumerați câteva proiecte reușite pentru comuna dvs.!

În ultima perioadă, am terminat proiectul de asfaltare străzi, de peste 15 km, la care am făcut și recepția finală. Avem un proiect de viitor, la care s-a terminat licitația și, în curând, vor începe lucrările. Acest proiect constă în asfaltarea a 7100 de metri, drumuri vicinale, străzi. Am făcut o cerere pentru implementarea unui proiect de gaze naturale în comună, unde suntem în parteneriat cu primăriile din Seaca, Mihăești și Văleni. Este un proiect foarte amplu. Deja am primit aviz de principiu de la firma TransGaz, cum că este de acord să investească în această zonă. Rețeaua de gaze naturale se află la 2 km de comuna noastră și este pe magistrala Mediaș-Turnu Măgurele.

Aș mai putea aminti aici un alt proiect, pentru care s-au făcut ridicările topo și studiul de fezabilitate pentru introducerea de apă și canalizare în satul Crăciunei, pentru că acolo funcționăm după două sisteme vechi, de pe timpul când existau CAP-urile. Neavând stație de clorinare și stație de pompare, sistemul este deficitar.

Se mai ține tradiția cu Bujorul de Crăciunei?

Pe 18 mai, avem Sărbătoarea Bujorului, dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile, îl vom organiza la terenul de fotbal, unde vor participa artiști de renume, precum Cornel Cojocaru, Mariana Ionescu Căpitănescu și mulți alții. Mai avem și sărbătoarea anuală de Sfânta Maria…

Care este mesajul administrației Primăriei Radomirești către populație, cu privire la aceste alegeri europarlamentare?

În primul rând, le transmit să fie sănătoși, să aibă încredere în noi, pentru că tot ceea ce am făcut a fost în interesul lor. Să vină la vot, indiferent de opțiunea lor politică, pentru că este o obligație morală. Să își exprime votul în mod liber și democrat.

Dumitru Sârghie

 

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cetatenii-din-radomiresti-trebuie-sa-si-exprime-votul-in-mod-liber-si-democrat/