Print this Post


Cinci elevi caracaleni vor efectua stagiu agricol în Franța

Marți, 15 mai a.c., a avut loc o întâlnire între Virgil  Delureanu – vicepreședinte al Consiliului Județean Olt și delegația oficială a Camerei Agricole Loiret din care au făcut parte Michel Masson – președinte al Camerei Agricole Loiret, Philippe Galoo – vicepreședinte al instituției și Xavier Girard – șef serviciu Dezvoltare.

Vizita delegației franceze a vizat selectarea unui număr de cinci elevi de la Liceul „Dimitrie Petrescu” din Caracal, elevi ce vor merge în Franța, pentru un stagiu agricol. Elevii vor lucra la ferme vegetale și zootehnice din departamentul Loiret, unul dintre cele mai bogate și importante departamente franceze, reprezentativ pentru turismul,  industria și agricultura Franței. De asemenea, vor avea ocazia să cunoască fermieri francezi, să lucreze alături de ei, să se familiarizeze cu tehnologiile agricole folosite în prezent, dar și să cunoască patrimoniul local al regiunii, în cadrul unor vizite tematice organizate de gazdele de la Camera Agricolă din Loiret.

vizita cj olt delureanu franta netEste al doilea an când Consiliul Județean Olt și Departamentul Loiret programează acțiuni în beneficiul tinerilor olteni, constând în stagii de practică sau vizite culturale pentru elevii din județ, în scopul descoperirii valorilor culturale naționale și europene, al schimbului de bune practici și al încurajării francofoniei.

Totodată, în cadrul misiunii, a fost prevăzută o vizită la liceul caracalean, pentru a discuta cu elevii interesați de stagiul de pregătire și conducerea unității de învățământ.

Ulterior, delegația franceză, însoțită de Dana Ionescu – consilier în cadrul Serviciului Dezvoltare Regională al CJ Olt, Dragoș Drăghicescu și Emil Marinescu, actualul și, respectiv, fostul director al Direcției pentru Agricultură Olt, a vizitat o fermă de mari dimensiuni din județul nostru, pentru a vedea stadiul culturilor și tehnologiile folosite.

vizita ferma olt netActivitățile s-au derulat în baza priorităților stabilite prin Acordul Tripartit încheiat în septembrie 2016, între Consiliul General Loiret, Camera Agricolă Loiret și Consiliul Județean Olt.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cinci-elevi-caracaleni-vor-efectua-stagiu-agricol-in-franta/