Print this Post


Cine uită trecutul merită să-l repete!

Pe 11 noiembrie a.c., se împlinesc 20 de ani de la moartea seniorului Corneliu Coposu. Fiind un adevărat Pater Patriae al românilor normali la cap, seniorul a intuit, cu mult înaintea noastră, drumul strâmb pe care a luat-o România, încă din zbuciumatul an 1990. Acest trist adevăr a fost confirmat, de la primele alegeri, care s-au derulat în ziua de 20 mai 1990, când Ion Iliescu și cu gașca lui KGB-istă au preluat centrele de putere ale României post-ceaușiste.

Imediat, după acest moment fatidic, Corneliu Coposu n-a ezitat să-și afirme, cu tristețea și patriotismul care i-au marcat existența, o previziune valabilă și astăzi: „Blestemul României va fi ca, peste 20-25 de ani, să fie condusă de același FSN, și pe stânga și pe dreapta eșichierului politic!”

Și iată că, astăzi, dragi cititori, după aproape 28 de ani de la Duminica Orbului, România este condusă de aceeași urmași ai comuniștilor și securiștilor care au îngenuncheat România, ani și ani de-a rândul, legiferând hoția la drumul mare, corupția, șantajul, prostia fudulă și întorcând definitiv spatele civilizației occidentale.

Liberalii și social-democrații de tip nou, într-o complicitate de viață joasă, alături și de fosta securitate a lui Ceaușescu, continuă să ne falsifice istoria, să ne jefuiască votul și să ne smulgă România de sub picioare.

În nicio țară din lume, clasa politică nu prosperă de pe urma propriului dezastru, așa cum se întâmplă în România lui Dragnea și Ludovic Orban. Slugile cu aer de stăpân și tâlharii milionari în euro, repartizați judicios în PSD, PNL, ALDE, PMP, USR și UDMR (ca să mă rezum doar la formațiunile parlamentare) au făcut și fac, la unison, apologia ultimei degradări a României, iar complicitatea lor ține loc de dragoste de țară.

Ne mirăm de prostia fără granițe a lui Șerban Nicolae, pesedistul imbecilizat de putere și bani, care ne spune că între Churchill și Stalin nu e nicio diferență și că luptătorii anticomuniști din munți au fost dușmanii poporului, care au slăbit capacitatea de apărare a țării, acționând împotriva intereselor naționale. Un rechizitoriu tipic procurorilor staliniști din „epoca ticăloșilor”!

Suntem siderați de grobianismul lui Dragnea, care-și sărbătorește ziua de naștere, cu mare pompă, chiar în ziua în care se comemorează tragedia de la Colectiv. Ne întristează, mai ales pe noi cei din Olt, prostia galopantă a fostului ministru „Altă Întrebare”, atunci când, referindu-se la cheful lui Dragnea, în oglindă cu tragedia de la Colectiv, ne spune, cu cinismul bolșevicilor de altădată: „Asta-i viața!”

Oare de ce nu s-au mirat liberalii și prefăcuții oameni de bine ai acestei țări, atunci când imberbul și cripto-comunistul Crin Antonescu a inițiat Legea 217/2015, așa-zisa lege antilegionară, prin care el a repus pe tapet „Biblia roșie” a lui Stalin, propagând, ca pe vremuri, veninul și ura patologică față de valorile autentice ale neamului românesc: Eminescu, Cioran, Eliade, Vulcănescu, Nae Ionescu, Noica, Țuțea etc.?

Oameni buni, încă nu există în lume o țară ca România, care să se degradeze atât de flagrant, din punct de vedere social, economic și cultural, în aproape trei decenii de democrație. Nu există în lume o țară ca România, care să fie condusă de atâția pitici moral și bastarzi politici, fie că ei se află la stânga, fie la dreapta politicii.

Nepăsarea, însă, cu care acceptăm și votăm, la nesfârșit, perpetuarea acestui desant apocaliptic devastator, care ne sufocă nouă și copiilor noștri viața, ține însă de propria-ne educație, de propria-ne cultură, de propria-ne demnitate. Fiindcă, tot Corneliu Coposu spunea: „Cine uită trecutul merită să-l repete!”

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cine-uita-trecutul-merita-sa-l-repete/

2 comments

 1. Marin ŢULUŞ

  Sa nu uitati trecutul dle director!Eu nu am uitat de tradatorii politici care ne-au confiscat dreptul de a vieţui cu demnitate!Va redau cazul lui FLorescu Marian, mogul care confiscase PNTCD_ul!Am avut dreptate!!!!
  25.10.2017
  Ora estimata: 09:00
  Complet: CPrel-CPi 6
  Tip solutie: Condamnare
  Solutia pe scurt: În baza art. 9 alin. 1 lit. c), alin. 3 din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen., prin înlăturarea art. 5 din NCP şi art. 41 alin. 2 C. pen. din 1969, condamnă inculpatul Florescu Marian la pedeapsa principală de 12 ( doisprezece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală comisă în formă continuată. În baza art. 9 alin.1 din Legea 241/2005 rap. la art. 66 alin. 1, 2 , 3 Cp aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a , b şi g Cp (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia, de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv aceea de comerciant, asociat, administrator al unei societăţi comerciale) pe o durată de 5 ani, a cărei executare începe după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În baza art. 65 alin. 1 rap. la art. 66 alin. 1 lit. a , b şi g Cp aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a , b şi g Cp a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară, ce se va executa din mome

 2. Costel

  Să vă dea ,Dumnezeu,sănătate!
  Mulțumim că existați,mare dreptate aveți

Comments have been disabled.