Print this Post


CINEVA TREBUIE SĂ-I SPUNĂ LUI OROS CĂ AGRICULTURA ROMÂNIEI E ÎN SAPĂ DE LEMN

Suntem în Săptămâna Mare și nu-mi dă ghes inima să le trag o smetie atât nesățioasei clientele liberale, care se înalță de cur în sus, atunci când criticăm câte-un semianalfabet din Executivul lui Iohannis, născut prin forceps, cât și pegrei pesediste (cu tentaculele ALDE, UDMR, PRO ROMÂNIA și, pe ici, pe colo, prin punctele esențiale – PMP), adunătură care sare, ca lupul siberian, la beregata celor bine intenționați, atâția câți mai sunt, pentru a-și face, chiar și în această disperare generală, campanie electorală.

Reiterez ceea ce am mai spus și altădată: atât PNL, cât și PSD, cu aliații lor cu tot, sunt două formațiuni politice încremenite în proiect, descendente din fostul PCR, pline de securiști și baroni lacomi, acei homo byfrons (din categoria lui Flutur și a lui Ciolacu), îmbogățiți, în urma ,,războaielor” româno-române, de la Revoluție încoace. Așadar, două partide nereformate, care și-au dat, deseori, mâna pe sub masă (astăzi, pe sub…mască), în interes reciproc avantajos, chiar dacă, temporar, și-au dat m..e, conform celebrului proverb latin „Hodie mihi, cras tibi” (Azi mie, mâine ție). Mereu respectiva „delicatesă” orală se întoarce, ca un bumerang, acolo de unde a plecat.

oeos ministru netExtremiștilor peneliști (nu liberali, fiindcă liberalismul înseamnă altceva decât penelismul actual), celor care nu acceptă nici cea mai palidă critică la adresa „celor mai iubiți fii ai poporului” – Iohannis și Orban, le spunem că nu suntem în niciun fel adepții teoriilor conspirației și nici consumatorii posturilor media rusești, care împroașcă lumea cu miile lor de fake-news-uri, având agenți în civil, în majoritatea entităților mass-media românești, îndeosebi Antena III, dar și în Realitatea sticletului dubios, Cosmin Gușă, acolo unde a ucenicit Rareș Bogdan, etalonul gândirii peneliste actuale.

Oameni buni, în aceste clipe de cumpănă, pentru întreaga lume, se vorbește despre „miracolul german”, în sensul că, în patria Angelei Merkel, „sunt cazuri multe de coronavirus și decese puține”. Și, ca un bonus, pentru măreața națiune germană (și nu spunem asta peiorativ), se vorbește despre relansarea, în condiții de criză, a agriculturii. Țara lui Goethe relansează proiecte în agricultură la cotele cele mai înalte… Și n-am să-i plâng, precum miruitul Varujan, pe românii care sunt îndrăgostiți de sparanghelul Bundestag-ului, ci, dimpotrivă, îi prețuiesc pentru curajul și hărnicia lor, însă întreb și eu, ca un profan: Care-i proiectul lui Adrian Oros pentru Agricultura românească, aflată în stare de Ev Mediu târziu, în aceste vremuri de restriște și jale?

Cineva trebuie să-i spună că aceasta se află în sapă de lemn și că, la sat, în agricultură, e de lucru pentru încă 20 de generații, în domeniul infrastructurii și serviciilor. Știm, „moștenirea” epocii de aur, lăsată de primitivul Daea apasă greu, dar cât o să mai vorbim de acest bătrân comunist? Nu de alta, dar s-ar putea ca țăranii și fermierii români, care, deși n-au cunoscut rafinamentul sparanghelului, să-l regrete, în curând. C-așa-i românul la necaz: e nostalgic și spune mereu, că „era mai bine, când ni se părea că-i mai rău.”

Când nu știi unde vrei să ajungi, nu contează în ce direcție mergi. Asta e starea agriculturii românești, de la Revoluție încoace. În acest fel, toți românii de bună credință, care au crezut în miracolul românesc, după căderea PSD, se despart de toți cei care au trădat spiritul liberal autentic.

Închei, spășit și umil, în fața Providenței, în fața lui Dumnezeu, spunând doar atât: HRISTOS A ÎNVIAT!

DUMITRU SÂRGHIE

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cineva-trebuie-sa-i-spuna-lui-oros-ca-agricultura-romaniei-e-in-sapa-de-lemn/