Print this Post


Clubul Rotary Slatina – prietenie și întrajutorare, în interes general!

Rotary International este o organizație mondială, care numără aproape 2 milioane de membri, organizați în peste 30.000 de cluburi, în peste 170 de țări, primul club de acest fel fiind înființat în anul 1905, la Evaston, lângă Chicago.

Deviza organizației este: „A servi mai presus de sine”, ea exprimând ideea ajutorului și înțelegerii față de ceilalți. Clubul formează structura de bază și cultivă prietenia, bunăvoința, respectul pentru valoare și toleranța.

În România, Rotary International a ajuns în anul 1929, când a luat ființă un prim club la București. Bazele Clubului Rotary Slatina s-au pus în luna noiembrie 1998, iar „botezul” a avut loc pe 13 aprilie 1999, când s-a primit Carta clubului. Primele obiective ale Clubului Rotary din Slatina au vizat inserarea acestuia în comunitate, organizarea și dezvoltarea de programe sociale, susținerea tinerilor dotați, prin Youth Exchange Program, pentru 30 de elevi și studenți care au studiat un an în S.U.A., Brazilia, Belgia, India, Austria, Mexic, Taiwan, acțiuni pentru formarea copiilor și tinerilor, programe medicale diverse etc.

clubul rotary slatina 2018 1De-a lungul celor 20 de ani, Clubul Rotary Slatina a desfășurat următoarele proiecte: burse pentru studenți, Tabăra de Artă Plastică Rotary 2000, primul loc de joacă pentru copiii din Slatina – inaugurat la 1 iunie 2001, spectacol anual în mai multe ediții – teatru de păpuși pentru copii, Cupa Rotary la Șah, dotarea cu aparatură a Cercului Foto Cineclub al Palatului Copiilor Slatina, Clubul Interact – tineri implicați în acțiuni de voluntariat.

Când a aniversat 16 ani de existență, Clubul Rotary Slatina a organizat balul anual Rotary, pentru a implementa proiectul „Rotary susține sănătatea – Dotarea cu aparatură a Secției de Recuperare Neuromotorie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”.

clubul rotary slatina 2018 2O nouă ediție a balului Rotary 2018, prezidată de avocatul Mihai Bubatu, a confirmat, dacă mai era nevoie, ideea de prietenie, solidaritate și caritate, idee materializată în susținerea și continuarea, la niveluri mai înalte, ale proiectelor enunțate mai sus.

Aflat în cel de-al XX-lea an de existență, Clubul Rotary Slatina va tipări și albumul omagial „100 de ani de la Unire – implicarea județelor Olt și Romanați în Primul Război Mondial”. De menționat realizarea a 270 de mamografii gratuite, pentru femeile din mediul rural, serviciu de care au beneficiat femei din 22 de localități din județul Olt și care a fost lait-motivul balului de anul acesta.

Printre oamenii de seamă ai acestui club generos se află și cunoscutul profesor Dumitru Nica, unul dintre dascălii reformatori ai învățământului de pe aceste meleaguri. Prin elocință, educație și rafinament, domnia-sa este un pilon de bază al acestei organizații, care pune în prima linie calitățile profesionale, morale și relațiile membrilor său.

clubul rotary slatina 2018 3Anul acesta, președinția acestui club este asigurată de distinsul avocat Mihai Bubatu, cel care i-a urmat lui Iliuță Brăileanu, unul dintre cei mai valoroși instructori de căluș ai României, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina.

Începând cu anul rotaryan 2018-2019, președinte va fi Cristina Munteanu, director BCR Slatina. Din garda veche a acestui club, astăzi mai sunt cinci membri fondatori activi: Dan Ion Cojocaru, Veronica Constantinescu, Dumitru Nica, Gheorghe Popa și Vasile Rusu.

Felicitări!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/clubul-rotary-slatina-prietenie-si-intrajutorare-in-interes-general/

1 comment

  1. Marin TULUS

    Informație utila!Deci acest grup patronează o afacere MAI PRESUS DE SINE! Dar eu cred că astfel de organizatii,asociatii,etc. ascund niste afaceri nude caritate pentru popor ,ci de….. caritate pt.ei!Observarea actelor juridice ale organizatiei poate fi un bun prilej de a stabili în ce… ape se scaldă!Cert este că pe individul -Bubaru,care anul acesta conduce organizatia Olt, îl cunosc foarte bine si stim cu toții cum serveste pt.sine,ma precis câtă luptă duce împotriva Baroului de avocati constituit de Pompiliu Bota, in special, impotriva subsemnatului căruia ii face plângeri penale pt.exercitarea ilegală a profesiei de avocat,desi nu am incalcat cu nimic legea..Pt. că nu am depăsit structura bolsevică și societatea este tot mai fragmentată,iar Justitia a fost acaparată de clanuri,ca si politica,Profesiile de magistrat,avocat si notar sunt confiscate, așa cum functiile,posturile din Instituții sunt sub controlul Mafiei politice.Taberele politice se războiesc intre ei pt.putere, nu pt.popor!!!

Comments have been disabled.