Print this Post

  Gigel Știrbu, deputat PNL de Olt:

  CNCD ar trebui să-și schimbe denumirea în Consiliul Politizat Antinațional pentru Încurajarea Discriminării

  De nenumărate ori, deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu a făcut declarații și propuneri pentru depolitizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și schimbarea modalității de alegere a membrilor Colegiului Director. Însă, conform spuselor sale, această instituție este una politizată, o instituție care ia decizii scandaloase pentru personalitățile publice incomode față de PSD.

  „Este evident că, de mult timp, CNCD a devenit o instituție politizată până în măduva oaselor și, nu de puține ori, a luat decizii scandaloase în privința personalităților publice incomode față de PSD.

  Astăzi, CNCD a dovedit, din nou, că ia decizii profund politice, prin amendarea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu 5000 lei pentru afirmațiile referitoare la maghiari.

  gigel stirbu li 787 2Deși legea prevede clar că: «În exercitarea atribuțiilor sale, Consiliul își desfășoară activitatea în mod independent, fără ca aceasta să fie îngrădită sau influențată de către alte instituții ori autorități publice», CNCD a ales să devină un instrument de represiune politică.

  Dacă ne uităm la palmaresul acestei instituții, ne reamintim că CNCD are antecedente în a ierta ex-premieri PSD: sancționarea doar cu un avertisment pe Mihai Tudose, pentru afirmația referitoare la fluturarea steagului secuiesc; declarațiile ofensatoare la unii cetățeni cu probleme de sănătate ale Vioricăi Dăncilă nu au fost sancționate etc.

  În concluzie, CNCD ar trebui să-și schimbe denumirea în Consiliul Politizat Antinațional pentru Încurajarea Discriminării!”, a declarat Gigel Știrbu.

  Ionuț Dumitrescu

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/cncd-ar-trebui-sa-si-schimbe-denumirea-in-consiliul-politizat-antinational-pentru-incurajarea-discriminarii/

  1 ping

   Comments have been disabled.