Print this Post


Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina – 97 de ani de Calitate, Notorietate, Inteligență și Merit

Luni, 14 mai, este ziua în care Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina a sărbătorit împlinirea a 97 de ani de la înființare. Cu această ocazie, a fost inaugurat și noul Corp B al colegiului, unde clasele gimnaziale vor învăța într-un singur schimb. La această manifestare au participat Emil Moț – primarul Municipiului Slatina, Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Silviu Neacșu – prefectul județului Olt, Adrian Bărbulete – inspector școlar general, alături de Carol Emil Kovacs – director general al Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, de foști și actuali profesori ai școlii, reprezentanți ai părinților, precum și reprezentanți ai mass-mediei locale.

minulescu kovacs mot oprescu neacsu barbulete mai 2018 net 1„În ultimii ani, cu sprijinul Primăriei Slatina, cu fonduri alocate de Consiliul Local Slatina, s-au realizat o serie de îmbunătățiri, culminând cu construirea de noi săli de clasă. Așa am ajuns să ne bucurăm de inaugurarea acestui nou corp de clădire cu 12 săli de clasă. Este primul pas către îndeplinirea unei dorințe mai vechi a părinților, a profesorilor și a elevilor, aceea de a învăța toți de dimineață”, a declarat Carol Kovacs.

Investiția va depăși 2.860.000 de lei, bani din bugetul local și presupune, pe lângă crearea a 12 noi clase pentru elevii unității de învățământ, și construirea unei pasarele ce unește noua clădire de corpul vechi al școlii, pasarelă care, inițial, nu a fost încadrată în proiect.

„Am văzut școala și este frumoasă. Nu cred că exista o zi mai bună în care să tăiem panglica decât ziua în care Liceul «Ion Minulescu» împlinește 97 de ani. Va fi o clădire pentru clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, conform planurilor noastre de mai demult prin care încercăm să facem din «Ion Minulescu» liceul unde toți elevii vor învăța de dimineață. S-au alocat bani de către primărie, în momentul în care am făcut bugetul de anul acesta, și până în luna septembrie, când vor veni copiii, pasarela va fi acoperită”, a spus Emil Moț.

minulescu kovacs mot oprescu neacsu barbulete mai 2018 net 2După tăierea panglicii inaugurale, Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean – a felicitat Primăria Slatina, pentru implicare: „În timp ce în alte părți se închid școli și sunt restrângeri de activitate din cauza lipsei elevilor, există și administrații publice locale, așa cum este Primăria Slatina, care investesc în continuare și construiesc noi corpuri de clădire pentru elevi. Ținta este ca toți elevii să învețe dimineața, deoarece, așa cum știți, în ultimii ani, a fost un program în două schimburi, lucru care nu este benefic elevilor. Sperăm ca, în toamnă, toți elevii să învețe dimineața. Sperăm ca Primăria  Slatina să continue investițiile în infrastructura școlară din Slatina și sperăm ca profesorii și învățătorii să fie pe măsura investițiilor pe care le face primăria și să avem copii bine pregătiți”.

Fiind și Ziua Porților Deschise, zeci de elevi ai școlilor gimnaziale din Slatina au vizitat colegiul, îndrumați de profesorii: Ion Mitru, Irina Lungu, Emil Ciolan, Ramona Alexandru, Valeriu Alexandru, Carmen Barbu și Grațian Safta.

Manifestările dedicate zilei Colegiului Național „Ion Minulescu” au continuat cu sesiunea de comunicări ce s-a desfășurat în patru săli de curs cu table interactive, unde s-au ținut patru ateliere. Responsabilii sesiunii de comunicări au fost Irina Perianu, Ramona Alexandru, Dumitru Combei și Laura Moșteanu.

De asemenea, în amfiteatrul colegiului, în prezența invitaților, a cadrelor didactice și a elevilor, olimpicii naționali din cadrul școlii au fost premiați. Apoi, cei prezenți au putut urmări o piesă de teatru prezentată de elevii colegiului, elevi îndrumați de Magdalena Jagă și Maria Sterpan.

O nouă investiție pentru elevii colegiului

Tot în această zi, a fost anunțat și faptul că, începând cu anul viitor, Primăria Slatina va aloca bani pentru construirea unei noi săli de sport și a unui centru afterschool, la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina.

Ideea acestei investiții a venit după discuția dintre municipalitate și conducerea colegiului, având în vedere faptul că, din septembrie 2018, toți elevii vor învăța de dimineață.

„Din discuțiile cu domnul director, pentru că se vor aglomera toți elevii de dimineață, va trebui să mai facem și o sală de sport, o nouă investiție a Primăriei Slatina. Toți elevii vor putea face orele de sport dimineața și nu se vor mai înghesui, mai ales iarna. Va fi construită pe al doilea teren de sport. Suntem la stadiul de întocmire a studiului de fezabilitate. Anul acesta va fi gata proiectul și probabil că de la anul vor pune prima piatră la noua sală de sport”, a declarat Moț.

Și pentru construirea centrului afterschool sunt bani prinși în bugetul primăriei. Momentan, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru amenajarea acestuia. Investiția se va ridica la aproape 1,5 milioane lei, având în vedere faptul că se va moderniza o clădire existentă.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/colegiul-national-ion-minulescu-slatina-97-de-ani-de-calitate-notorietate-inteligenta-si-merit/

2 comments

  1. DUMITRU SÂRGHIE

    Am fost asaltați și înjurați chiar, pentru acești 97 de ani, ieșiți pe gaura gurii lui Carol Covacs… Noi înșine i-am atras atenția lui Covacs cu privire la această mistificare, iar el ne-a dat niște explicații uluitoare, greu de perceput chiar de el însuși… Noi nu am făcut în acest articol decât să consemnăm aberația lui…Așadar, înjurați-l pe el, nu pe noi. VOM VENI, ÎN CURÂND, CU ISTORIA LICELUI iON MINULESCU…

  2. .

    Mai facatori de istorie,de unde 97 de ani?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *