Print this Post


Compania de Apă Olt îi asigură pe toți beneficiarii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare că intervine rapid pentru remedierea problemelor

Conform unui comunicat de presă emis de Compania de Apă Olt, în ultima zi a lunii iulie a acestui an, cantitatea foarte mare de precipitații înregistrată, adică 60 l/mp, în 90 de minute, conform datelor furnizate INMH – Centrul Meteorologic Regional Oltenia, de la ora 18.30, a fost dublu față de media anuală de precipitații a lunii iulie, de maximum 30 de l/mp, ceea ce a dus la inundarea mai multor străzi din municipiul Slatina.

Rețeaua de canalizare a municipiului a avut o funcționalitate de 100%, dar a fost preluată o cantitate de 36780,88 mc/oră ape meteorice, adică a fost depășită capacitatea de preluare a rețelei de 16 de ori.

combinata caoSectorul Apă Canal Epurare din cadrul Companiei de Apă Olt a luat toate măsurile care se impun în cazul avertizărilor meteorologice Cod Galben de precipitații abundente. Echipele de intervenție au fost, în teren, încă de la începutul ploii torențiale și au acționat pentru degajarea apei de pe străzi, pentru a deschide geigerelor obturate de diverse materiale aruncate pe domeniul public sau în rețeaua publică de canalizare.

Compania de Apă Olt a intervenit pe 16 străzi și a evacuat apa din 20 gospodării.

Având în vedere problemele care pot apărea în caz de precipitații abundente, Compania de Apă Olt face apel la cetățenii și agenții economici din municipiul Slatina să nu mai arunce resturi menajere și alte materiale nebiodegradabile, în rețeaua publică de canalizare și pe domeniul public.

Compania de Apă Olt îi asigură pe toți beneficiarii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din județ că intervine rapid pentru remedierea problemelor. Compania de Apă Olt este parte a fiecărei comunități.

Pentru semnalarea problemelor apărute, cetățenii pot apela numărul de telefon de la Dispecerat – 0249/300.784.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/compania-de-apa-olt-ii-asigura-pe-toti-beneficiarii-serviciilor-publice-de-alimentare-cu-apa-si-canalizare-ca-intervine-rapid-pentru-remedierea-problemelor/