Print this Post


Compania de Apă Olt – la Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est

Reprezentanți ai Companiei de Apă Olt au fost sunt prezenți, în perioada 14-16 mai 2018, la Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est, ediția a XX-a, eveniment organizat de Asociația Română a Apei și Patronatul Apei, în București, la Palatul Parlamentului.

Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est este adresat specialiștilor în domeniul apei și include o serie de conferințe, seminarii și ateliere de lucru despre evoluția și dezvoltarea sectorului apei în România, dar și în țările din regiune. Temele abordate, în acest an, au fost „Managementul și utilizarea eficientă a apei”, „Finanțarea infrastructurii de apă prin fonduri europene în perioada de programare 2014-2020” și „Reglementări în domeniul apei la nivel internațional”.

compania de apa olt araO parte a acestui eveniment a fost și EXPO APA 2018, expoziție  de echipamente și tehnologii pentru sectorul apei unde principalii furnizori prezintă cele mai noi echipamente și instalații pentru apă potabilă, apă uzată, tratarea apei și sistemele de monitorizare și control.

„Modernizarea sectorului de apă înseamnă condiții mai bune pentru cetățeni, condiții mai bune de mediu, mai mult confort, mai multă sănătate, dar și o viață mai bună. De la an la an,  Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est are o creștere exponențială calitativă și are un rol pozitiv în modernizarea sectorului de apă.

Modernizarea presupune și susținerea economiei circulare, un concept promovat de Uniunea Europeană care a introdus un pachet de măsuri care au ca obiectiv producerea de bunuri și servicii prin limitarea consumului de materii prime, apă, surse de energie și reducerea deșeurilor. Cei 3 R propuși, în spiritul economiei circulare sunt: Redu (consumul resurselor), Reutilizează (produsele) și Reciclează (deșeurile)”, a declarat, la deschiderea evenimentului, Felix Stroe, președintele Asociației Române a Apei.

„Felicit Asociația Română a Apei și pe președintele Felix Stroe pentru organizarea Forumului Regional al Apei Dunăre-Europa de Est și a expoziției EXPO APA 2018. Este o ocazie pentru noi, toți cei care lucrăm în domeniul apei să ne întâlnim și să discutăm despre cum putem moderniza acest sector, cum putem utiliza eficient resursele de apă și cum trebuie să implementăm noile reglementări internaționale în domeniul apei.

Ediția a XX-a  Forumului Regional al Apei Dunăre-Europa de Est a avut și o altă temă principală, finanțarea infrastructurii de apă prin fonduri europene în perioada 2014-2020 și sper ca aceste discuții să fie utile pentru semnarea cât mai rapidă a contractelor de finanțare și demararea investițiilor”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

La Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est au participat pe lângă reprezentanți ai operatorilor regionali din domeniul serviciilor de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apei uzate, reprezentanți ai Asociației Române a Apei și ai Comisiei Europene și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb și Bogdan Alexa, președinte ANRSC.

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/compania-de-apa-olt-la-forumul-regional-al-apei-dunare-europa-de-est/