Print this Post


Compania de Apă Olt – recomandări pentru prevenirea fenomenului de îngheț al instalațiilor proprii de alimentare cu apă

Printr-un comunicat de presă, Compania de Apă Olt, principalul operator pentru prestarea serviciului public de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate, recomandă tuturor beneficiarilor serviciului de alimentare cu apă potabilă să protejeze instalațiile proprii de alimentare cu apă, în perioada de iarnă, când temperaturile scad sub 0 grade Celsius.

În scările de bloc, ferestrele și ușile trebuie să fie închise și verificate, periodic, pentru a evita fenomenul de îngheț. Se recomandă și înlocuirea geamurilor sparte, acolo unde este cazul. Conductele de apă au nevoie de un strat protector termic împotriva înghețului, astfel de materiale speciale pentru izolat conducte găsindu-se în magazinele specializate. Apometrele trebuie izolate cu materiale termoizolante, iar pentru cele care sunt montate într-un cămin trebuie să existe capac care se închide etanș. Și branșamentul de apă expus temperaturilor negative trebuie izolat corespunzător pentru a nu îngheța în perioada de iarnă.

robinete inghetate 777Compania de Apă Olt recomandă utilizatorilor care locuiesc la case să verifice și să izoleze robinetele din curte, respectiv căminele de apometru. Nerespectarea măsurilor recomandate de operator poate duce la înghețarea și distrugerea conductelor de apă, a robinetelor, a apometrelor și la întreruperea alimentării cu apă potabilă a instalațiilor interioare din locuințe.

Toate aceste măsuri de prevenire a fenomenului de îngheț intră în responsabilitatea utilizatorilor sau a asociațiilor de proprietari, după caz, deoarece spațiul unde există rețele interioare de distribuție apă reprezintă un drept de bun comun al proprietarilor din imobilul respectiv. În cazul în care apometrele sau instalațiile de apă se defectează din cauza înghețului, pentru că nu au fost protejate corespunzător, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora.

Pentru problemele legate de funcționarea contoarelor sau a serviciului public de alimentare cu apă, cetățenii pot suna la numărul de telefon: 0249 423 419 – Dispeceratul Companiei de Apă Olt sau pot scrie mesaje pe pagina de Facebook a instituției.

Ionuț Dumitrescu

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/compania-de-apa-olt-recomandari-pentru-prevenirea-fenomenului-de-inghet-al-instalatiilor-proprii-de-alimentare-cu-apa/