Print this Post


Compania de Apă Olt: tarif unic pentru serviciul public de alimentare cu apă și canalizare!

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Apă și Canalizare „Oltul”, s-a aprobat tariful unic pentru serviciul public de alimentare cu apă și canalizare – epurare pentru întreaga arie de delegare, în baza avizului A.N.R.S.C. București nr. 602519/14.03.2018. Din această adunare fac parte primarii municipiilor, orașelor și comunelor care au delegat serviciile de apă și apă uzată (canalizare și epurare), Companiei de Apă Olt.

Conform reglementărilor europene, sistemele regionale de apă trebuie să aibă un tarif unic pentru toți utilizatorii din aceeași categorie, aceasta fiind și condiția esențială pentru ca operatorul regional să semneze contractul de finanțare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”. Având în vedere impactul social pe care aplicarea tarifului unic îl are asupra consumatorilor din mediul urban și rural, Compania de Apă Olt a amânat, până acum, această prevedere care a fost impusă de Uniunea Europeană încă din anul 2009.

apa olt„Pentru aprobarea Cererii de Finanțare, din cadrul Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă – apă uzată în județul Olt, proiect ce se va derula prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Compania de Apă Olt are obligativitatea să aplice un tarif unic pentru serviciile de apă, canalizare și epurare în toate localitățile unde operează. Din considerente sociale, am amânat luarea acestei decizii, până în momentul în care semnăm proiectul cu finanțare europeană, prin care vom reabilita și vom continua lucrările de investiții la rețelele de apă, canalizare și la stațiile de epurare, în localitățile din aria de operare. În curând, vom demara acest proiect, în valoare de aproximativ 150 de milioane de euro, care înseamnă investiții majore ce duc la creșterea calității apei furnizate”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general al Companiei de Apă Olt.

În toate localitățile din aria de operare a Companiei de Apă Olt, consumatorii vor plăti pentru serviciile de apă, canalizare și epurare aceleași tarife ca în municipiul Slatina, unde tarifele nu se modifică. Astfel, se va plăti pentru un metru cub de apă – 2,86 lei, fără TVA, și 3,49 lei/mc, fără TVA, pentru apa uzată, mai precis pentru canalizare și epurare.

„Într-un clasament al tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă, canalizare și epurare pentru populație, de pe site-ul Asociației Române a Apei, Compania de Apă Olt se află pe locul 28, din 43 de operatori regionali din țară”, a mai spus Cătălin Ușurelu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/compania-de-apa-olt-tarif-unic-pentru-serviciul-public-de-alimentare-cu-apa-si-canalizare/